-  Sexstuntet var klarert av Quart

Kristopher Schau sa han var med i Quart-ledelsen. Det hevder Tommy Hol Ellingsen og Leona Johansson. Dermed fikk de følelsen av at sexstuntet var klarert på høyeste hold.

KRISTIANSAND (Dagbladet): 28-årige Tommy fra Hønefoss (nå Oslo) og 21 år gamle Leona fra Lund i Sverige hevdet dette da Dagbladet møtte dem utenfor politihuset i Kristiansand i går formiddag.

-  I dialogen vi hadde med Cumshots før konserten, sa Kristopher til oss at han var del av Quart-ledelsen, hevdet paret.

Både Tommy og Leona fikk derfor en følelse av at den flere minutter lange samleiesekvensen foran 4000 tilskuere, var noe som var klarert av Quart-festivalen.

Avviser

Quart-festivalens pressetalsmann, Espen Thoresen Hværsaagod, avviser kategorisk at Quart-ledelsen visste om sexstuntet:

-  Flere har antydet dette, fordi jeg sto rett foran scenen da dette skjedde, mens Pål Hetland (en annen i Quart-ledelsen) befant seg rett bak . Men Kristopher kjenner oss begge to personlig. Han ville aldri ha utsatt oss for belastningen å vite om det på forhånd, hevder Hværsaagod. Han legger til:

-  Jeg vet hva som ble sagt mellom Kristopher og regnskogparet på forhånd. De spurte hva Quart-ledelsen ville si. Da svarte Kristopher: «Jeg er Quart-ledelsen!» Dette kunne han si, for han var jo satt opp som fungerende pressetalsmann de to siste dagene.

-  Er ikke det å føre dere i den virkelige ledelsen bak lyset?

-  Nei. Kristopher er Kristopher, sier Espen Thoresen Hværsaagod.

Hovedpersonen sjøl nektet i går kategorisk å kommentere noen aspekter ved saken:

-  Nå er jeg så sliten og lei. Og jeg er jævlig fyllesjuk, sier Kristopher Schau med ei øl i hånda på en av Kristiansands mange barer onsdag kveld.

Fikk bøter

Schau ble fratatt pressetalsmannvervet han skulle overtatt lørdag - da Quart-festivalen i går avholdt pressekonferanse etter sexstuntet.

Kristiansands-politiet ila ham og de fire øvrige medlemmene av Cumshots 10 000 kroner hver i bot for medvirkning til usømmelig opptreden.

-  Vi har ikke bestemt oss for om vi skal vedta bøtene, sier Kristopher Schau til NTB.

Sexparet må også ut med 10 000 kr hver, men har allerede bestemt seg for å nekte å betale. Dermed bærer det mot rettssak - og muligheter for enda mer publisitet for aksjonistene.

Lange avhør

Schau måtte oppholde seg på politihuset i flere timer, der han og bandets andre frontfigur - gitaristen «El Doom», alias Ole Petter Andreassen - var gjennom lange avhør.

Schau snakket ikke med pressen, men håndhilste med en politimann, som tok ham med inn på et forhørsrom.

Mye tyder på at Kristopher Schau - muligens også gitarist Ole Petter Andreassen - har vært de aktive i Cumshots i forhold til å initiere sexstuntet. Bassist Tommy Dean sa i går til Dagbladet:

-  Jeg visste knapt nok hva som skulle skje før selve konsertdagen. Og selv da jeg fikk høre det, trodde jeg ikke de kom til å gjennomføre det.

Leona Johansson bekreftet i går at det hovedsakelig var to de hadde kontakt med:

-  De vi snakket med og som svarte på mail, var Kristopher og Ole Petter.

-  Hvem var det som foreslo å ha sex på scenen?

-  Vi sendte dem en mail fra fuckforforest.com om at vi ønsket et samarbeid. Vi fikk umiddelbart positiv respons. Det var Kristopher og Ole Petter som foreslo å gjøre et stunt under Quart-konserten. Etter hvert dukket ideen om sex på scenen opp, sier Leona. Verken hun eller Tommy vil røpe hvem som kom med det konkrete forslaget: -  Jeg føler at vi trenger en advokat her nå, ler Tommy.

- KLARERT: - I dialogen vi hadde med Cumshots før konserten, sa Kristopher Schau til oss at han var del av Quart-ledelsen, hevder Leona Johansson og Tommy Hol Ellingsen, som hadde sex på scenen under Cumshot-konserten tirsdag.
FIKK BOT: Kristopher Schau og resten av bandet fikk bøter på 10 000 kroner hver, og Schau satt i lange politiavhør i Kristiansand i går etter sexstuntet under Quart-konserten.