Sexy eller bare ræva?

Sniktitt på Madonnas regidebut.

• Filmer vi gleder oss til

(Dagbladet.no): Regissørektemann Guy Ritchie virkelig har fått kritikerne på nakken med sin siste film «RocknRolla», og Madonna ligger tilsvarende tynt an når hun nå kommer med sin debut i registolen - titulert «Filth and Wisdom».

Filmen slippes i USA i midten av oktober, men det er først nå distributøren ser noe vits i å slippe en trailer. Det er ikke noe godt tegn.

Dagbladets anmelder Eirik Alver mente imidlertid at filmen ikke var ille da han anmeldte den etter premieren i Berlin:

- Det er noen pinlige scener, noen hjelpeløse dialoger og iblant en skrikende mangel på komisk timing. Regidebutanten har også et stykke igjen før hun blir en god personinstruktør. Spesielt blir det tydelig i de mer alvorlige scenene. Men filmen inneholder også noen morsomme sekvenser, noen fine observasjoner - og best av alt, noen sjarmerende og snurrige figurer, skrev Alver.

Hovedpersonen i «Filth and Wisdom», navngitt A.K., portretteres av Eugene Hütz fra norgesvennene Gogol Bordello. I filmen finansierer han bandlivet ved å jobbe som transvestitt-dominatrix, mens han bor sammen med en ballettdanser/stripper og en apoteker med drømmer om å dra til Afrika for å redde sultende barn.

Andre anmeldere var langt mindre vennlig innstilt enn Dagbladets Alver etter visningen i Berlin.

Den britiske kritikeren Peter Bradshaw ga én stjerne, og pekte på Madonnas manglende evne til å gi et troverdig inntrykk av britisk arbeiderklasse.

Sexy eller bare ræva?

- Dette er like vettugt som hvis Marie Antoinette hadde laget en film om kakegumlende bønder, skrev han.