Sexy og leken Sexy

Så kom hun endelig Janet Jackson, og om noe av magien fra verdenspremieren i Rotterdam var borte, så var det en oppstemt Janet som tok sine norske fans med storm.

Janet beæret Oslopublikummet med en aldri så liten overraskelse. Før konserten startet fikk fansen overvære verdenspremieren på hennes siste video «Go Deep».

Etter denne generøse oppvarmingen gikk Janet Jacksons purpurfargede sceneteppe opp til nærmest ekstatiske hyl fra et øredøvende pulikum. En gigantisk eventyrbok med initialene J.J. i gull åpnet seg sakte foran publikum. Den sorte pop-prinsessen var klar med en ny runde musikalske eventyr. Premierenervene fra åpningen i Rotterdam for en måned siden var borte, og Janet framsto med stor autoritet allerede fra første pyro-sjokk.

Bamser

Etter tre låter tok hun første stopp i bakken. Svett og smilende tok dronningen folket i nærmere øyensyn. Hun hadde ikke stått lenge før den første bamsen kom seilende gjennom luften og landet ved hennes føtter. For fansen hadde ikke glemt bursdagen, og like etter kom det sandelig en til. Fortsatt ikke et ord fra stjernen. Bare dette vakre, sterke blikket, forstørret til publikumvennlig størrelse via gigantiske tv-skjermer. Så kom klisjeen alle ventet på: «I love you, Oslo!». Oh, yeah!

Det som under verdenspremieren var et rørende, smånervøst møte med publikum for første gang siden 1995, grenet i Oslo Spektrum til skuespill, og selv om dama har spilt i tv-serien «Fame», så etterlot forestilligen liten tvil om at hennes musikalske talenter strekker seg atskillig lengre enn skuespillertalentet. Men om seansen var noe i overkant, så beviste Janet Jackson at hun har en nådegave av et publikumstekke.

Familien Jackson betyr sirkus, og selv om mye av magien fra verdenspremieren var borte, så kan man ikke unngå å la seg imponere over sceneskiftene, musikken og ikke minst Janet Jackson selv. Hun er sexy som Madonna, leken som Prince og danser nesten like bra som broder Michael.

Så var det klart for den sexy delen av showet. Janet har knappet opp blusen, og står forførende på scenekanten, skuer utover sitt publikum for å finne kveldens offer. En publikummerne som neppe var tilfeldig, men pop-dronningen seanse i Oslo ble mer enn sexy nok for hennes norske fans.