Sexy og romantisk sommer

Det er ditt valg.

PARIS (Dagbladet): Sensuell eller direkte sexy? Det blir det opp til hver enkelt å bestemme neste vår og sommer, ved å tilpasse resten av antrekket til den nye hotte moten fra Paris. Hvis man da ikke foretrekker en mer romantisk variant.

Jérome Dreyfuss for Morgan valgte klart side i går. Hans blondetopper, over bukser eller shorts, var nesten helt åpne. Eller satt som klistret til kroppen. Som hos mange av de andre moteskaperne som denne uka viser vår- og sommerkolleksjonen for 2003 satset Dreyfuss på musselin eller silkejersey.

- Få folk til å drømme

Dagen før hadde John Galliano hos Dior vist veien. Hos ham ser det for øvrig ut som at de utrolig sensuelle plaggene kan skli av når som helst.

- Min rolle er å få folk til å drømme, sier Galliano, som hadde Penelope Cruz på første benk under visningen.

Etter at Galliano overtok kreativt i det berømte motehuset lykkes det over alle forventning. Salget har økt med 50 prosent, og Yves Saint Laurents med 44 prosent. Det er lenge siden moteverdenen kunne vise til slike tall.

Hvitt er en av hovedfargene, i alle stoffer og varianter. Den uskyldshvite, florlette, romantiske trenden, som oppsto like etter 11.. september i fjor, blir vi nok ikke kvitt med det første. Den oppsto som en reaksjon på terrorangrepet, ifølge mange fordi moteskaperne plutselig innså at vi for alltid hadde mistet noe vi ikke visste vi satte pris på.

En annen trend er i skarp kontrast til det sensuelle: militærjakker. Men under den MÅ man ha en sexy overdel.

70-tallet står sterkt

Inspirasjonen fra suksessfilmen «Moulin Rouge» holder seg i motebildet. Litt sofistikert bordell- og kabaretmote blir superaktuelt til våren og sommeren. Samtidig står 70-tallet fortsatt sterkt, og se om ikke hotpantsen er tilbake for fullt! Men denne gangen skal det være soltopp og 80-talls kelnerjakke til. Får du matchende veske til antrekket, så er det prikken over i-en. Karl Lagerfeld mikset 70- og 80-tall på en raffinert måte på sin visning under prjt-à-porter-uka i Paris.

<B>LUFTIG:</B> John Galliano hos Dior viste dette stroppeskjørtet, som man skal ha fine lår for å bære. Besetning i strutsefjær står i kontrast til den litt uniformpregede assymetiske jakken.
<B>HOT DRIES:</B> Dries van Noten er en av de hotteste moteskaperne for tida. Hun viste blant annet denne orientalsk inspirerte silketoppen med rosebroderi. Makeupen skal være sterk og sotet. Vannfast maskara er ikke noe must lenger. <!--FOTO-->
<B>HOTPANTS:</B> 70-tallets utskjelte hotpants er tilbake for fullt til sommeren, i hvert fall hvis Karl Lagerfeld får det som han vil.
<B>MOULIN ROUGE: Inspirasjonen fra Nicole Kidmans film «Moulin Rouge» holder seg. Som her fra Guy Laroches visning.
VOLANG: Kort-kort kjole med dristige volanger i knallrødt med frekke prikker og utringning til navlehøyde ble vist hos Emanuel Ungaro.