Sexy og Zwart komedie

LOS ANGELES: Harald Zwart både gruer og gleder seg til premieren på sin Hollywood-debut, men testvisningene gir ham en god følelse.

Dagbladet så «One Night At McCool's» sammen med et kresent filmpublikum som lo høylytt under åpningsscenen med Michael Douglas i rollen som en bråbarsk «Frithjof»-aktig rockabillytype på bingo. Det setter standarden for en sexy, småZwart, tydelig Tarantino-inspirert - og framfor alt - morsom historie, som kanskje mest er «guttas film». Filmen har vært gjennom flere testvisninger før den nå vises for filmbransjen i Los Angeles.

- Spesielt for komediesjangeren er slike visninger utrolig nyttig. Latter i salen er et spontant bevis på at noe fungerer, sier Harald Zwart.

Han medgir at det ble ny runde i studio etter hans første testvisning. Slutten ble rett og slett for trist. Dette er nå endret - og publikums reaksjon er oppløftende for Zwarts Hollywood-debut.

Mye «fuck»

Entertainment Weekly har rangert «One Night At McCool's» som en av vårens aller beste - i og med at filmen er på deres A-liste. Filmen, som har en prislapp på 13 millioner dollar (nærmere 120 millioner kroner), skal ut i 1500 kopier premierehelga i USA. Mye for en såkalt independent-film. Men reaksjonene i USA kan ikke tas for gitt: Mye «fuck» og vold og sex i en og samme film kan bli for mye for puritanerlandet. Matt Damon kommenterer det også i filmen, en bemerkning flere filmjournalister lo godt av under visningen Dagbladet var til stede på i Beverly Hills. Og filmen fikk mye ros.

- Tøff, morsom og annerledes. Jeg kan ikke skjønne at denne ikke skal fungere i USA, sier Angela Dawson i Entertainment Newswire.

Utsatt

Foruten Michael Douglas, som også er produsent, er Liv Tyler det sexy midtpunktet i filmen, omkranset av Matt Damon, John Goodman og Paul Reiser. Douglas sa til Dagbladet nylig at han er glad filmen ikke kommer ut før Oscar-nominasjonene. Med hans rollekarakter i filmen er det lett å skjønne, ikke minst med tanke på at han nå er aktuell i kritikerroste «Traffic». Ingen av filmdistributørene ville at han skulle være ute samtidig med to filmer i to så vidt ulike roller. Nå er filmen utsatt til 13. april i USA, og 27. april i Norge.

Douglas benyttet også anledningen til å skryte av Zwart overfor Dagbladet. Filmen er den første fra Douglas' eget produksjonsselskap, Furthur Films.

NORSK HOLLYWOOD-HÅP:Regissør Harald Zwart har fått gode tilbakemeldinger på testvisningene blant publikum for sin Hollywood-debut "One Night At McCool´s".Foto: TOMMY FOSSUM