Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sexy Ricky

Ricky Martin (27) er verdens nye popyndling og han skal plage deg med årets sommer-hit. Ryktene sier at han har en romanse med Madonna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har tatt verden med storm og ligger an til å danke ut Julio Iglesias med sine heftige latinrytmer. Du har allerede hørt den fyrige «Livin' La Vida Loca», en råsexy låt som glir rett inn på enhver lys sommerfest. Albumet «Ricky Martin» kom på gata for to uker siden, og har skapt latinofeber over hele verden. På en uke solgte mannen kolossale 660 000 eksemplarer bare i Statene, og gikk rett til nummer én på listene. I Norge har Martin allerede passert gull med 32 000 solgte eksemplarer.

Fattig fortid

Men livet har ikke alltid smilt til den nå søkkrike Ricky. Sammen med fire halvbrødre og en halvsøster vokste han opp i trange kår hos sin fraskilte mor i Puerto Ricos hovedstad San Juan. - Moren min lærte meg den latinamerikanske musikkarven. Før dette hørte jeg mest på rock'n'roll, forteller Martin, som tidlig bestemte seg for at han skulle bli artist. - Jeg var født til å opptre. Jeg er skapt for scenen, og der vil jeg dø , sier han. 12 år gammel ble han stjerne og listetraver i det latinamerikanske boy-bandet Menudo.

VM-sangen

Da han var 17 år hoppet han av pubertetspopen og viet livet til skuespilleryrket. Han har bak seg en rolle som Marius i musikalen «Les Misérables» på Broadway og et lengre opphold i tv-såpen «General Hospital». - Jeg lengter tilbake til teaterscenen. Om to- tre år vender jeg tilbake dit, sier multitalentet Martin. «Ricky Martin» er hans første engelskspråklige album, og har utvidet publikumsgruppen betraktelig fra de spanskspråklige tradisjonelle latinofanene. Sitt definitive gjennombrudd fikk Martin med sceneopptredenen på Grammy-utdelingen i mars der han framførte den offisielle fotball-VM-sangen «La Copa de Vida».

Madonna-romanse

Etter denne opptredenen insisterte Madonna på å få synge duett med den hete sjarmøren. Resultatet ble «Be Careful», som er med på hans nye album. Siden har hete rykter gått om at forholdet til Madonna er mer enn bare profesjonelt. Martins eneste kommentar til sitt kjærlighetsliv er: - Av og til har jeg en kjæreste. Hvem? Nei, så lenge hun er i toppdivisjonen er jeg fornøyd.

LATINO LOVER: -Javisst er jeg et sexsymbol - og jeg nyter det, sier Ricky Martin.