Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sexy stripper

Hun har drept menn med hoftene i «GoldenEye» og vært telepat i «X-Men». Famke Janssen spiller stripper i sin neste film, «Made».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederlandske Famke Janssen ble kjent for et internasjonalt kinopublikum som James Bonds motstander i «GoldenEye».

På fredag kan vi igjen stifte bekjenskap med damen, når mutantene i «X-Men» invaderer norske kinoer. Famke spiller dr Jane Grey.

I «X-Men» har noen få mennesker utviklet et spesielt gen og fått spesielle evner. Resten av menneskeheten er livredde for mutantene og hva de kan gjøre. Jane Grey har telekinetiske evner, og ting flyr raskt gjennom rommet bare hun ser på dem. Andre mutanter du møter i filmen er blant annet Wolverine (Hugh Jackman) som har kniver til fingre, Mystique (Rebecca Romijn-Stamos) skifter form like fort som du skifter klær og Rouge (Anna Paquin) som suger livskraften fra folk ved en enkelt berøring.

Famke Janssen er nå klar for «Made», skriver Entertainment Weekly. Filmen er skrevet og skal regisseres av Jon Favreau. De to har nettopp laget komedien «Love & Sex», som har premiere i USA denne uken.

For å forberede seg for rollen iført g-streng, snakket Janssen med dansere på strippeklubber i Los Angeles. Dette var derimot ikke nok.

- Jeg trengte trening. Jeg endte opp med å leie en stripper som kom hjem til meg og gav meg privattimer, sier Famke Janssen til Entertainment Weekly.

«Made» får premiere i 2001. I mellomtiden kan du se skjønnheten i den norgesaktuelle «X-Men».

FAMKE JANSSEN: Fra telepati til stripping.Foto: SCANPIX