DEBATT

Sexy sykdom

Vis omtanke - bær en rosa sløyfe i oktober, står det. Slagordet gjør meg irritert, disse kampanjene har irritert meg i årevis.

AKTIV MOT KREFT: Å herregud, et lite arr kommer til syne ved trusekanten. Vi forstår, disse menneskene er opererte, men likevel sexy. For en lettelse! skriver artikkelforfatteren.
AKTIV MOT KREFT: Å herregud, et lite arr kommer til syne ved trusekanten. Vi forstår, disse menneskene er opererte, men likevel sexy. For en lettelse! skriver artikkelforfatteren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er oktober, det pipler frem kreft-rosa på de underligste steder. Folk legger ut bilder av at de har på seg rosa neglelakk mot brystkreft. De tenner rosa duftlys med rosa sløyfe på. Holmenkollen, idrettshallen og lokale kirker har fått rosa filter på lyskasterne. Det fins kreftkaffe, kreftradioreklame og Statoil har kreftspylervæske. På tupperwaresalgstreff kan du kjøpe rosa brystkreftslikkepott til 189 kroner. Kreftforeningen får 10 kroner, du får en god følelse og Tuppeware tjener penger.

På bussene henger bildet av en voksen kvinne på rosa papp, hun har en rosa tyllsløyfe på størrelse med et ballerinaskjørt rundt magen. Jeg skjønner fra før at rosa sløyfe betyr reklame for Kreftforeningen, og godt er det, ellers kunne jeg kommet til å tro at det er Kreftforeningen som i stedet støtter en kampanje for Camilla Prytz, som er den som har designet årets sløyfe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer