Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sexy Trond blir barnslig

Skuespiller Trond Espen Seim mener det finnes verre ting enn å bli kåret til Norges mest sexy mann. Neste prosjekt er å vise hvor barnslige dagens 30-åringer er.

-  Vi begynte prøvene i går, og vet foreløpig lite om hvordan stykket blir. Det skulle søren meg bare mangle. Vi skal jo bruke to måneder på å finne ut det. Torshovteatret er et sted der alt an skje, sier Trond Espen Seim.

Vi møter ham på Nationaltheatrets vårlansering, der han snakker om det nye stykket på Torshovteatret, Jo Strømgrens «Limbo». Strømgren koreografer og regisserer stykket, som får urpremiere 5, februar.

Seim var den eneste fra Torshov-trioen som var til stede under pressekonferansen. Jon Øigarden har pappapermisjon, og skal ikke være med. Mads Ousdal glimret med sitt fravær.

-  Mads sitter og jobber med manus. Det var jeg som måtte møte pressen i dag, sier Seim.

Personlig, ikke privat

«Limbo» er et nyskrevet stykke som handler om generasjonen som nå er rundt 30 år. Strømgren mener dagens 30-åringer er barnsligere enn de var i tidligere generasjoner.

-  Det handler om mennesker som føler seg veldig voksne og modne. Når det kommer til stykket er det ikke lett å vite hvor dypt denne voksenheten stikker, sier Strømgren.

Seim nikker samtykkende.

-  Man merker ikke at tida går. Plutselig stiller samfunnet helt andre krav til deg. Det er dette vi skal utforske, sier 33-åringen.

-  Kommer dere til å bruke personlige erfaringer i stykket?

-  Jeg håper vi kan sette vårt personlige preg på forestillingen. Det må bare ikke bli et privat preg. Privat er det man tar med fra sin egen stue. Personlig handler om å bruke sin egen personlighet, sier Seim.

Norges mest sexy

Trond Espen Seim fikk sitt store gjennombrudd da han spilte mot Ane Dahl Torp i NRKs dramaserie «Svarte penger - hvite løgner» i vår. Tidligere i vinter kåret bladet Elle ham til Norges mest sexy mann. Seim har ikke villet snakke om dette i fare for å få for mye fokus på sin egen person. Nå innrømmer han at kåringen var hyggelig der og da.

-  Det finnes vel verre ting. Men jeg har lært å være beskjeden.

-  Tror du den kan bidra til at flere besøker Torshovteatret?

-  Det har jeg ingen anelse om, sier han, men legger til:

-  Jeg har som oppgave å få folk til å komme på teatret og tenke over ting. Hvis denne kåringen trekker folk inn til oss, er det bra, sier Seim.

Ny mann inn

Skuespillertrioen Ousdal, Øigarden og Seim har tidligere satt opp to stykker ved Torshovteatret: «Peer Gynt» og «Below the Belt», som spilles i øyeblikket. Denne gangen har 27 år gamle Bartek Kaminski steppet inn for Øigarden.

Kaminski avsluttet Teaterhøgskolen for to år siden. Han har jobbet ved Rogaland Teater og Trøndelag Teater, i tillegg til å være med i Strømgren Kompani.

Det er ingen kvinnelige skuespillere ved Torshovteatret for øyeblikket.

-  Det at alle har samme kjønn og alder gir spennende muligheter, sier Jo Strømgren.

LAGER SAMTIDSTEATER: Skuespiller Trond Espen Seim (t.v.), skuespiller Bartek Kaminski og koreograf Jo Strømgren setter opp teater om dagens 30-åringer - som de mener er barnsligere enn tidligere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media