SF var en forløper til AKP

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Allerede nå er debatten etter Hagtvets artikler om AKP kommet inn på det sidesporet partiet ønsker seg. Eks.: Var medlemmene i stand til å drepe egne foreldre?. Det kommunistiske marerittet kostet over 100 mill. mennesker livet i det forrige århårhundre. Hva var årsaken, selve nøkkelen, til at bestialiteten ble sluppet fri? Hagtvet skriver mye om marxismen, men den, som analyseapparat, hevder seg godt den dag i dag. Djevelskapen ble skapt av Lenins «demokratiske sentralisme» som redskap for det kommunistiske partiet. Den krevde blind lydighet av alle som befant seg under partiets ledere. Og det ble etterhvert millioner av mennesker i mange land. Allerede på 1950-tallet visste vi nok om det kommunistiske marerittet, men mange nektet å tro det. På begynnelsen av 1960-tallet ble SF startet. Partiet må sees på som en forløper til AKP. SF bygget deler av sin ideologi på en velvillig «forståelse» av kommunistlandene. Partiet vurderte dem på linje med det demokratiske USA. Enkelte SF ledere

har faktisk i mindre grad enn AKP innrømmet at de tok grundig feil med sin flørtende holdning overfor kommunismen. Disse må også med i Hagtvets regnskap!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer