Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Shabana ble nektet å opptre på kvinnedagen

Føler seg sensurert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norsk-pakistanske Shabana Rehman fikk ikke opptre på «Betty Nansen Teatret» i København i forbindelse med kvinnedagen i går. Til den danske avisen Politiken sier Shabana at hun føler seg sensurert:

- Jeg tror de er redde som følge av muhammedkonflikten, sier Shabana til Politiken.

Teateret er ikke enig, og sier begrunnelsen var en annen:

- Det var en kunstnerisk beslutning å si nei takk, sier Henrik Hartmann, direktør ved «Betty Nansen Teatret».

Han sier videre at avvisningen kom fordi de var redde for at Shabana ikke ville selge nok billetter, samtidig som hun ville provosere det store innvandrerpublikummet teateret har.

De som forsøkte å få Shabana til å opptre på teateret er den nystiftede kvinnegruppa «Kvinner for frihet».

- Jeg tror ganske enkelt at de fikk kalde føtter etter vårt første møte. De tør simpelthen ikke å la henne opptre, sier leder i gruppa, Vibeke Manniche.

Henrik Hartmann begrunner avslaget ytterligere med at han fikk ideen presentert som et arrangement laget av Venstres kvinnegruppe. Derfor valgte han å si nei:

- Vi kan ikke ha partipolitikk i teateret.

«Kvinner for frihet» avviser dette:

- Jeg understreket fra begynnelsen at dette var et upolitisk prosjekt, og det ble presentert som et samarbeid mellom en gruppe kvinner med vidt forskjellig bakgrunn, sier Jette Plesner Dali, nestleder i «Kvinner for frihet».

Shabana Rehman er en av Norges mest omtalte komikere og kommentatorer. Blant annet er hun kjent for å ha løftet mullah Krekar, og for å ha vist rumpa under filmfestivalen i Haugesund.

Shabana ville opptre i København, men fikk ikke lov.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!