KONFERANSIER: Shabana Rehman Gaarder håper mange slår ring rundt arrangementet i Drammen neste fredag. Foto: Siv Johanne Seglem/ Dagbladet
KONFERANSIER: Shabana Rehman Gaarder håper mange slår ring rundt arrangementet i Drammen neste fredag. Foto: Siv Johanne Seglem/ DagbladetVis mer

Shabana Rehman: - Ser ingen grunn til å revurdere min deltakelse

Er konferansier på ytringsfrihetsseminar i Drammen.

(Dagbladet/NTB): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vurderer nå hvilke sikkerhetstiltak som kan iverksettes i forbindelse med en utstilling av karikaturtegninger i Drammen.

Rundt 100 tegninger skal vises fram på utstillingen til organisasjonen Universal Tolerance i Drammens Teater i neste uke.

Utstillingen «I am Charlie» avsluttes med et seminar der man skal diskutere satirens betydning og presset mot ytringsfriheten, skriver Drammens Tidende.

Innhenter informasjon Sikkerhetsvurderingene rundt utstillingen er blitt aktualisert av attentatet i København i helga. Det vil bli gjort «en omfattende sikkerhetsvurdering», ifølge Tom Hinrichsen, sjef for PST i Søndre Buskerud.

- Vi er foreløpig i en fase der vi innhenter mest mulig informasjon, sier Hinrichsen.

- Ingen grunn til å revurdere Blant deltakerne på seminaret er redaktør Vebjørn Selbekk og Shabana Rehman Gaarder.

Sistnevnte skal være konferansier på arrangementer i Drammen. Hun forteller Dagbladet at hun like gjerne kunne vært i København under terrorangrepet, og at hun kjenner flere av dem som deltok.

Hun ser ingen grunn til å trekke seg fra seminaret på Drammens Teater av den grunn, og håper mange møter opp.

- Jeg har hatt kontakt med arrangørene i dag, og ser ingen grunn til å revurdere min deltakelse. Det er klart at helgens grusomheter viser at dette er enda viktigere enn før. Jeg håper virkelig at mange slår ring rundt dette arrangementet, og møter opp og støtter det, sier hun til Dagbladet.

- Modige stemmer Ifølge Rehman Gaarder skal internasjonale talere gi et perspektiv fra Midtøsten på sensur, ytringsfrihet og kunst.

- Dette er modige og viktige stemmer, og jeg er spent på hva de har å si.

Heller ikke Vebjørn Selbekk har vurdert å trekke seg. Han mener slike arrangementer har blitt desto mer viktige i kjølvannet av terrorhandlingene vi har sett i henholdsvis Paris og København den siste tiden.

- Det er viktig at vi står sammen og viser at det ikke er terror som skal få bestemme hvilke arrangementer vi skal holde, men det er klart en gjør seg tanker. Det er et alvorlig bakteppe, og jeg regner med at PST og politiet gjør sine vurderinger og skaper nødvendig trygghet rundt arrangementet, sier Selbekk til Dagbladet.

- Viktig å gjennomføre Program- og markedssjef ved Drammens Teater, Vegar Foss Andersen, mener det er viktig at arrangementet gjennomføres, til tross for helgas terrorhandlinger i København. Han bekrefter overfor Dagbladet at daglig leder ved teateret, Jan Beckmann, er i dialog med PST.

- Det viktigste for oss er et godt samarbeid med politiet, og sørge for at det er så trygt som mulig å komme. Vi gjør selvsagt det som er nødvendig i en slik sammenheng, sier Foss Andersen.

Salen hvor seminaret skal holdes har plass til rundt 180 mennesker.

- Ingen endringer Talsperson for arrangøren Universal Tolerance, Freshteh Halimi, forteller overfor Dagbladet at det ikke er noen endringer i det opprinnelige programmet.

- Arrangementet vil gjennomføres som planlagt, og det er ingen som har trukket seg, sier hun.

Halimi legger til at politiet vil være til stedet under arrangementet, og ivareta sikkerheten.

TERROR: Kunstner Lars Vilks og den franske ambassadør deltok i debattarrangementet 'Kunst, blasfemi og ytringsfrihed' i København. En sivil mann ble meldt drept, og tre politimenn såret. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
TERROR: Kunstner Lars Vilks og den franske ambassadør deltok i debattarrangementet 'Kunst, blasfemi og ytringsfrihed' i København. En sivil mann ble meldt drept, og tre politimenn såret. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer