Shabana Rehman: - Vil ha mer politisk satire

Komikeren mener det bør tulles mer med religiøse autoriteter.

MER HUMOR: Komiker Shabana Rehman Garder tror det er viktigere enn noen gang å tulle med religiøse autoriteter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MER HUMOR: Komiker Shabana Rehman Garder tror det er viktigere enn noen gang å tulle med religiøse autoriteter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norsk-pakistanske Shabana Rehman Gaarder (38) er kjent som komiker, forfatter, spaltist og samfunnsdebattant.

Hun har særlig gjort seg bemerka for å ta opp tabubelagte og kontroversielle temaer i innvandrermiljøet, og retter ofte fokus mot fordommer mellom ulike kulturer i samfunnet.

Rehman Gaarder fikk blant annet oppmerksomhet for det såkalte «mulla-løftet» i 2004, da hun under en debatt hisset på seg mulla Krekar ved å løfte han opp fra bakken.

- Det finnes grenser Under en debatt på NRKs radioprogram «Kulturnytt» før helga, ble spørsmålet om hvorvidt det var riktig av det terrorrammede satiremagasinet Charlie Hebdo å trykke Muhammed-karikaturer lagt fram.

12 mennesker, av dem sjefsredaktør og flere tegnere tilknyttet Charlie Hedbo, ble drept under et angrep i Paris onsdag, da to svartkledde gjerningsmenn åpnet ild i redaksjonslokalene mens de ropte islamske slagord.

Rehman Gaarder, som selv har blitt drapstruet for sine ytringer, synes det var riktig av Charlie Hebdo å trykke de omstridte karikaturene. Som komiker påpeker hun at det likevel finnes grenser for hva en kan tulle med i islam.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer