Shabana Rehman om Amal Aden-artikkel: «Har Morgenbladet gått fra vettet?»

Flere beskylder nå Morgenbladet for å sette samfunnsdebattanter med innvandrerbakgrunn i bås. 

KRITISK: Shabana Rehman reagerer sterkt på Morgenbladets artikkel hvor det stilles spørsmål om opplysninger Amal Aden kommer med er sanne, og hvor medier kritiseres for å ikke ha faktasjekket det hun har fortalt. FOTO: Siv Johanne Seglem / Dagbladet 
 
KRITISK: Shabana Rehman reagerer sterkt på Morgenbladets artikkel hvor det stilles spørsmål om opplysninger Amal Aden kommer med er sanne, og hvor medier kritiseres for å ikke ha faktasjekket det hun har fortalt. FOTO: Siv Johanne Seglem / Dagbladet    Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En artikkel i Morgenbladet om forfatter og foredragsholder Amal Aden, som ble publisert fredag, har satt sinnene i kok hos flere. Aden har særlig markert seg på temaer som menneskerettigheter, integrering, likestilling og homofiles rettigheter.

I artikkelen kritiseres Aden for å komme med usannheter, og flere aviser, deriblant Dagbladet kritiseres for å ikke ha faktasjekket opplysninger Aden kommer med godt nok.

Nå beskyldes derimot Morgenbladet for å sette kvinnelige samfunnsdebattanter med innvandrerbakgrunn i bås. I en Facebook-post stiller Shabana Rehman Gaarder spørsmålet: «Har Morgenbladet gått fra vettet?»

- Deler av saken hadde en grunntone som for meg fremsto rasistisk og fordomsfull, mer det siste enn det første, sier Shabana Rehman Gaarder til Dagbladet.

Hun mener artikkelen om Amal Aden og lederen Marit Slotnes skrev i samme avis, setter kvinnene i bås, ved å overse at samfunnsdebattanter med innvandrerbakgrunn har en selvstendig historie, med uavhengige meningsytringer og ulike innfallsvinkler.

- Jungel-stempel

I artikkelen skriver Morgenbladet blant annet: «Aden kommer fra en muntlig, somalisk fortellertradisjon uten moderne, vestlige krav til dokumentasjon og etterprøvbarhet. Hun var analfabet til tenårene. I Norge løftes hun opp i en medievirkelighet med sannhetskrav.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer