Shabana viser alt

KØBENHAVN (Dagbladet): Shabana kaster sløret og løfter på kjolen og gir det danske publikummet alt - absolutt alt.

Danskene har fått øynene opp for satirikeren, samfunnsrefseren og standupkomikeren Shabana Rehman. I går kveld underholdt hun på legendariske Wessels kro i hjertet av København - i god kulturhistorisk ånd.

Utenfor og inne i det overfylte lokalet sto vakter for å beskytte Shabana.

Elsker henne

Lenge før Shabana Rehman entrer scenen, står etniske dansker, nordmenn, pakistanere og andre synlige fremmedkulturelle i kø - forgjeves. Den norske ambassaden står bak invitasjonen, og i den sinnssykt overfylte salen finner vi et flerkulturelt publikum, intellektuelle, forskere og presse.

Standuperen Shabana entrer den mikroskopiske scenen i burka, og etter 45 minutter går hun av med trampeklapp etter å ha vist underbuksa.

- Danmark har ingen som Shabana. Hennes sosiale engasjement med ironi og humor som våpen er blitt fanget opp av dansk presse. Hun er i ferd med å bli kjendis her, sier ambassaderåd Sigvald Hauge.

Den danske forfatteren av boka «Et løft af sløret», Rushy Rashid, ler høyt og klapper ivrig.

Ikke redd

I går var Shabana igjen på dansk tv. Hun er siden drapet på kurdiske Fadime i Stockholm og demonstrasjonen i Oslo blitt intervjuet av de største danske avisene og tv-kanalene. De omtaler henne med stor respekt og interesse.

Dagbladet møtte Shabana Rehman i går kveld:

- Jeg er overveldet over den danske interessen, og beæret over å kunne få lov til å opptre på Wessels kro. Jeg skal ha to ekstraforestillinger i dag - og det ligger også an til en turné seinere.

Ikke alle danske muslimer er like fornøyd med henne. I Danmark er den ytterliggående Hizb-ut-tahrir-bevegelsen kjent for å lage mye bråk.

- Ikke alle er like begeistret for meg, men jeg føler meg ikke truet her, sier hun.

BORTESEIER: Shabana Rehman tok publikum med storm på Wessels kro i går kveld - til tross for enkelte språkmessige barrierer.