Shabanas lift-up stunt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

DAGBLADET OG ANDRE

medier har laget stor ståhei for liten dame. Shabana Rehmans Mulla Krekar-løft er ingen olympisk prestasjon.

At Shabanas lille stunt mot slutten av FAGforeningen på Smuget - og ikke selve debatten - fikk overskriftene, er dessverre slik moderne media fungerer. Men det er uheldig at kontroversielle debatter skal reduseres til blødmefylte vorspieløvelser. For meg som har arrangert bardebatter i seks år, er det en selvfølge at de som blir invitert til å snakke, skal slippe å stille opp på denne type nedverdigende sirkusøvelser. Muslimer eller ikke.

Rehmans iman-løft må glemmes så fort som mulig. Vi står ovenfor viktigere utfordringer. Oslo er i ferd med å bli multietnisk, for å forstå denne virkeligheten nytter det ikke å fordømme muslimer som har et forhold til Koranen.

Debatten i går, som fikk gjennom Mulla Krekars simultanoversettende tolk, var ingen innertier, jeg følte at jeg var utsatt for en kraftig arabisk støysender gjennom hele debatten, men har kimen i seg til noe historisk. FORDI: For første gang har en ekstrem islamist i Norge skrevet en bok om den voksende jihad-bevegelsen i Oslo og verden. For første gang i Norge ble det arrangert en debatt der jihad-bevegelsen skulle diskuteres på islams premisser, og ikke fordømmes.

Og i våre liberale samfunn ordner vi meningskontroverser ved å diskutere dem. Ikke ved å løfte imaner for å finne ut om de er liberale.

DET ER HYGGELIG

at kjendiser går på fagdebatter for å få intellektuelt påfyll. Det burde være obligatorisk for de som vil bli kjendiser at de må gå på FAGforeningen. Men det er også viktig å skille mellom når rødlyset er på, og når det er tid for ettertanke. Shabana burde oftere prøve å sitte i halvmørke og bare høre på hva folk har å si. Hun er en flott dame og hennes intensjoner var sikkert rene og sterke, men i sitt stille sinn er jeg sikker på at Rehman allerede har sagt unnskyld til Krekar for stuntet sitt. Krekar må på sin side slutte å trekke inn den pr-kåte advokaten sin hver gang han blir utsatt for noe han ikke liker. Så får de og vi andre møtes til verbal kappestrid og omkamp i neste FAGforeningen. Som min sønn sier: Ferdig med den saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer