Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Shagged» ble for sterk kost

Den nye filmen om superagenten Austin Powers er stanset av myndighetene i Singapore fordi tittelen på filmen ikke sømmer seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Derfor har distributøren av filmen endret navnet på filmen for å blidgjøre landets strenge sensur.

Den opprinnelig tittelen til filmen var «Austin Powers: The Spy Who Shagged Me». Dette var for grovt for sensurens strenge regelbok. Ordet Shagged er erstattet av det lokale ordet Shioke, som betyr snill og god. Shagged betyr samleie på britisk slang.

Den nye tittelen blir da «Austin Powers: The Spy Who Shioked Me», eller direkte oversatt til norsk. «Austin Powers: Spionen som var snill eller god mot meg».

Filmen handler om Austin Powers, en parodi på alle filmagenter gjennom tidene, men spesielt James Bond agent 007. Powers, spilt av Mike Myers skal nok en gang forsøke å stanse Dr. Evil som pørver å få verdensherredømme med sine utspekulerte maskiner og sine mange penger. Dr. Evil er forøvrig også spilt av Mike Myers. Austin Powers elsker damer, fart og spenning. Han snakker perfekt Oxford-britisk, og han er en gentleman, tross sitt noe merkelige utseende og væremåte.

OMSVERMET: Austin Powers er en ettertraktet mann. Damene faller som fluer rundt han.
<B>I ROMMET: Dr. Evil gjemmer seg fra sin største fiende Austin Powers. Han bor i en rakett som reiser rundt jorden.