Shakespeare-koden kan nærme seg en løsning

- Nå er jeg på vei til Canada for å skrive historie, sier Petter Amundsen

PÅ VEI TIL CANADA: Petter Amundsen kan skrive verdenshistorie om teoriene hans viser seg å stemme. Foto: Thomas Rasmus Skaug
PÅ VEI TIL CANADA: Petter Amundsen kan skrive verdenshistorie om teoriene hans viser seg å stemme. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har fått ferten av den største skatten som enda ligger uoppdaget, og er i ferd med å sirkle oss inn. Vi håper på et gjennombrudd. Jeg har fått munnkurv, men vi har god nok grunn til å sparke igang crowdfundingen og dra over, sier Petter Amundsen

- Helvete løs I over 10 år har han lett etter, og funnet, hemmelige koder og beskjeder i flere verker, blant annet av William Shakespeare. Hans funn og teorier er blitt fulgt av media, blant annet gjennom tv-serier, dokumentarfilmer og boka «Organisten» av Erlend Loe.

Amundsen mener blant annet å ha bevis for at William Shakespeares verker ikke er skrevet av forfatteren selv. Gjennom et ledd av skjulte beskjeder og koder, har Amundsen kommet fram til at verkene skjuler et skattekart. Et kart som til slutt leder til en dam på øya Oak Island utenfor kysten av Nova Scotia, en øy som har vært i skattejegeres søkelys i hundrevis av år. Det er dit han nå er på vei.

- Har jeg rett i hva skatten er, et tempel i ordets opprinnelige betydning, et oppriss i bakken som peker til en lagringsplass for tempelskatter fra 1100 tallet, så er kanskje helvete løs. Det kan ha enorme politiske konsekvenser. Så det er viktig å skynde seg langsomt, sier Amundsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer