Shakira dømt i retten for å ha kopiert hitlåt

Opprinnelig skrevet av dominikansk låtskriver.

 DØMT I RETTEN:  Shakiras låt «Loca» er felt i retten, da dommeren hevdet den er kopiert av en dominikansk låtskriver. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP
DØMT I RETTEN: Shakiras låt «Loca» er felt i retten, da dommeren hevdet den er kopiert av en dominikansk låtskriver. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFPVis mer

(Dagbladet): Shakira er blitt dømt av en amerikansk domstol for å ha kopiert en låt fra den dominikanske låtskriveren Ramon Arias Vasquez, skriver NY Daily News

Dommeren Alvin Hellerstein mente popstjerna kopierte Vasquez' låt «Loca Con Su Tiguere» fra 1998, for å lage sin spansktalende låt «Loca». Den ble utgitt i 2010. 

Stjal låta Vasquez skal ha skrevet låta og sang den for den dominikanske rapperen Eduard (El Cata) Bello i 2006 eller 2007, etter at de to møttes på et øvingslokale.

Han skal ha forsøkt å selge inn låta til rapperen. Bello skal ha likt låta, og lagde sin egen versjon - men uten å kreditere Vasquez. 

Bello skal senere ha presentert låta for Shakira og rapperen Pitbull, som alle tre samarbeidet om å lage en ny versjon. 

Plateselskapet saksøkte Det er plateselskapet som eier rettighetene til den originale låta som nå har saksøkt Shakiras plateselskap Sony ATV, og har fått medhold i retten. 

Shakira, Bello og Vasquez har ikke selv vært parter i rettsaken, men er blitt representert ved sine plateselskap.

Sony ATV har ikke ønsket å kommentere utfallet av saken overfor mediene.  

Senere i år vil det bli en ny rettsak som skal ta for seg hvor stort tap denne saken har medført for Vasquez' plateselskap, og hvor mye Sony ATV vil bli nødt til å punge ut med.