Shania kommer tilbake neste år

Shania Twain klarte å skvise inn Nobel-konserten i Oslo midt i en omfattende turné i USA og Canada, men synes det er verdt strevet. Og - hun håper å stå på den samme scenen når verdensturneen hennes avsluttes i Europa neste år.

- Vi gjør det så bra i Norge at jeg vil bli veldig skuffet om vi ikke får kommet, sier Shania når vi møter henne etter lydprøvene. Hun valgte å synge «You're Still The One» og «Black Eyes, Blue Tears» i går, og særlig den siste har relevans til temaet for konserten. - Det er en sang om mishandlete og misbrukte kvinner, men den har en optimistisk grunntone.

Platina

Norge er det første landet der 33-åringen har solgt til platina, etter at «Come On Over» har passert 50&mbså:000-merket. I tillegg har 8000 nordmenn kjøpt plata på import. Ni millioner amerikanere har kjøpt den, men Shania er ikke like stuerein i alle leirer. Hennes sexy image passer ikke inn i countrylandskapet, og hun har blandet både pop og 70-talls heavyrock inn i countrymusikken. - Vi hadde ingen cowboykultur da jeg vokste opp i Canada, og jeg har aldri sett på seg selv som en cowgirl, sier Shania og trekker beina med de designersydde cowboystøvlene opp under seg.

Shania Twain har sunget offentlig siden hun var åtte. - Jeg elsket å synge, men det var ikke noe morsomt å bli vekket opp rundt midnatt for å synge for fulle folk i røykfylte barer. Nå opptrer hun sjelden for mindre enn 15-20 000 mennesker på store arenaer. Fokus Shania synes det gir rom for håp når to grupper som har ligget i krig med hverandre så lenge som i Nord-Irland, og i Midt-Østen for den del, snakker sammen. Derfor gir det mening å delta på en slik konsert. - Som artister kan vi bidra til at det blir en begivenhet, mer enn et vanlig show. Underholdning trekker oppmerksomhet. Derfor tror jeg dette har en effekt, sier Shania Twain.

<B>KOMMER TILBAKE:</B> Country- og popartisten Shania Twain sang to sanger under Nobel-konserten i går. Hun håper å gi en hel konsert her når hun skal turnere i Europa til våren.