Sharon danset...og gråt

CANNES (Dagbladet): Først danset hun, men da Sharon Stone skulle fortelle hvorfor hun støtter arbeidet mot aids, brast hun i gråt: - For fem år siden i dag, gikk han som ga meg dette livet inn på sykehuset for siste gang. Og døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Idioti med og uten von Trier

- Jeg gråter hver gang jeg snakker om ham, sa Stone om sin aids-døde dramalærer, mannen som la grunnlaget for den eventyrlige karrieren.

- Da han lå for døden, sa han: «Jeg må holde én klasse til, for nå vet jeg endelig hva det dreier seg om. Det handler om kjærlighet.»
Og med lærerens siste ord på hjertet har Sharon Stone siden vært en av flere Hollywood-kjendiser som legger ned en anselig mengde arbeid og penger til støtte for kampen mot sykdommen.

- Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å utnytte den galskapen som stjernedyrkelsen er, sa hun på en pressekonferanse i går som bedre enn noe annet demonstrerte denne galskapen:

En amerikansk pressemann ville vite om stjernen husket at han bød henne opp til dans i New York for to år siden, en annen presenterte seg slukkøret som en som aldri hadde kommet så langt som til å danse med henne.

- Men så kom opp hit da, mann, ropte Stone fra podiet - og den perplekse iren trengte seg vei gjennom kameraer og kolleger for å svinge seg to runder med idolet.

Stones var i Cannes blant annet for å presentere filmen «The Mighty».

I den spiller hun mor til en fysisk handikappet, men mentalt skarpskodd, gutt - som får sin rake motsetning som bestekompis. Hun har i realiteten bare en birolle.

- Og du som kan velge og vrake i hovedroller?

- Men dette er en type rolle som jeg aldri får. Det har vært sagt at jeg ikke kan spille mor, fordi jeg ikke har noen erfaring med slikt selv.

- Kunne du tenke deg den erfaringen?

- Hvis det er like bra å være mor som å spille mor, så må det være fantastisk.

- Er det noe på gang?

- Det er noe min mann og jeg gjerne vil holde for oss selv, men vi har sex hele tida, sa Sharon Stone.

Men i «The Mighty» har hun ikke sex en eneste gang, rollen er så langt fra hennes truseløse stjernedebut i «Basic Instinct» som det er mulig å komme.

- Jeg er fortsatt stolt av min innsats i «Basic Instinct», men håper nå at folk ser jeg har mer å vise fram enn i den filmen.

- Du kommer til et punkt da du heller vil gjøre det du tror på. Det sensasjonelle ved mitt image er i ferd med å ramle vekk og da står kunsten alene tilbake, sa Sharon Stone.

KUNSTNER: Sharon Stone valgte en birolle fordi hun ville spille mor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer