- Sheikha Al-Mayassa (28) har kjøpt «Skrik»

Nyhetsbyrå hevder «Skrik» er i arabisk eie.

KUNSTSAMLER: 28 år gamle Sheikha Al-Massaya (til venstre) har sørget for at flere verdifulle kunstverk har havnet på museum i Qatar. . Foto: Stella Pictures.
KUNSTSAMLER: 28 år gamle Sheikha Al-Massaya (til venstre) har sørget for at flere verdifulle kunstverk har havnet på museum i Qatar. . Foto: Stella Pictures. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En anonym kjøper la inn vinnerbudet over telefon da Edvard Munchs «Skrik» ble solgt på auksjon hos Sotheby's i New York onsdag. Budet var på rekordhøye 107 millioner dollar, tilsvarende 615 millioner kroner.

Ifølge nyhetsbyrået DPA var det kongefamilien i Qatar som la inn rekordbudet.

Det var ventet at kongefamilien, gjennom 28 år gamle Sheikha Al-Massaya, kom til å by på «Skrik».

Eier også verdens dyreste maleri Sheikha Al-Massaya, som er én av Hamad bin Khalifa al-Thanis totalt 13 døtre, har på kort tid seilt fram som en av de mest profilerte kjøperne i kunstverdenen.

28-åringen har blant annet stått bak det dyreste kunstkjøpet i historien. I februar bladde familien hennes opp rekordhøye 1,5 milliarder kroner for Paul Cézannes «Kortspillerne» i en privat handel.

Hun har også handlet et Mark Rothko-verk for 70 millioner dollar og et Damien Hirst-verk for 20 millioner dollar i nyere tid.

Topper lister Sheikha Al-Massaya forsøker å gjøre oljestaten Qatar om til et kulturelt mekka. Hun er nylig kåret til den mest innflytelsesrike kvinnen i kunstverden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer