Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Sherlock» angriper Londons borgermester

Nå anklager Boris Johnson BBC for å vise politiske farger.

SLEIVSPARK: Denne falske forsida ble kjørt i andre episode av BBCs «Sherlock» på søndag, med klare allusjoner til Londons borgermester. Nå anklager han BBC for å være partiske. Faksimile: BBC
SLEIVSPARK: Denne falske forsida ble kjørt i andre episode av BBCs «Sherlock» på søndag, med klare allusjoner til Londons borgermester. Nå anklager han BBC for å være partiske. Faksimile: BBC Vis mer

(Dagbladet:) Det er ikke bare her til lands at store tv-serier blir gransket med argusøyne av deltagerne i Det Store Meningsskiftet.

Under søndagens episode av BBCs storsatsing «Sherlock», med Benedict Cumberbatch i hovedrollen, tok nemlig avisa The Telegraph fram forstørrelsesglasset og merket seg at serieskaperne hadde rettet et aldri så lite sleivspark mot Londons borgermester, Boris Johnson.

Dårlig tilslørt angrep Tilsynelatende uten sammenheng med resten av episoden, ble en falsk avisforside slått opp i begynnelsen av episoden.

På forsida var det en sak om at borgermesteren ville gjøre om Themsen til en motorvei. Det har blitt tolket som et «dårlig tilslørt» angrep på Johnson.

Selv om han aldri nevnes med navn, står det at motorveiforslaget kommer etter en serie «bisarre» forslag, blant dem den «nylig hånede ideen om å bygge en flyplass over elvemunningen».

Det er en klar referanse til den såkalte Boris Island - borgermesterens forslag for hvordan man kan erstatte den overbelastede Heathrow. Dessuten blir det fargerike språket til den tidligere tennisspilleren imitert - «Huzzar!» sier han på slutten av et sitat.

- Framstod forvirret Og den elleville harselasen slutter ikke der.

«Da han ble bedt om å forklare hvordan (prosjektet med motorvei over Themsen) kan gå framover, eller engang gå i pluss, eller kanskje til og med i det minste å forklare poenget, framstod Borgermesteren - som var ute i selvpromoteringsøyemed - forvirret, usammenhengende og drevet av egeninteresse.

Borgermester Johnson svarte elegant på kritikken med å anklage den britiske rikskringkasteren BBC for å ha en politisk slagside.

Reaksjoner «It is elementary, my dear Watson. I deduce a simple case of BBC bias», sa han til The Sunday Times. 

Det er ikke første gang han går i klinsj med mediehuset - i 2012 anklaget ham dem for å være statstro, korporativistisk, defaitistisk, anti-business, eurofil og overveldende venstrevridd.

Griller i hodet The Guardian er også «kritiske» til BBCs valg om å kommentere den kontroversielle debatten om en Thems-flyplass i tv-serien:

- Manusforfatterne kan komme til å angre på ideer som å gjøre Themsen til en motorvei. (...) De burde virkelig ikke sette griller i hodet på borgermesteren.

VIL BYGGE FLYTEFLYPLASS:Boris Johnson, Londons borgermester er i hardt vær for sitt forslag om å bygge flyplass i elvemunningen til Themsen. Så hardt vær at BBC gjorde narr av forslaget i serien «Sherlock» Foto: Leon Neal/ AFP / NTB SCANPIX
VIL BYGGE FLYTEFLYPLASS:Boris Johnson, Londons borgermester er i hardt vær for sitt forslag om å bygge flyplass i elvemunningen til Themsen. Så hardt vær at BBC gjorde narr av forslaget i serien «Sherlock» Foto: Leon Neal/ AFP / NTB SCANPIX Vis mer