«Sherlock» ble rammet av russisk lekkasje

Den siste episoden av det som kan bli den siste «Sherlock»-sesongen, ble møtt med dårligste seertall noensinne. 

SHERLOCK: Her er traileren til sesong 4 av BBC-serien Sherlock Holmes. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helt siden tredje sesong av BBC-serien «Sherlock» gikk på lufta i 2014, har fansen ventet på fortsettelsen.

I fjor kom julespesialen «Sherlock Holmes & The Abominable Bride», som kortet ventetida noe, men etter to års ventetid kunne de ivrigste tilhengerne endelig benke seg til for en ny sesong 1. januar i år.

Noe uventet skjedde

Serien har hatt jevnt over gode seertall, men da den fjerde sesongens siste episode ble sendt på BBC søndag kveld skjedde det noe ingen hadde ventet.

«Bare» 5,9 millioner seere så sesongfinalen direkte.

Det er 2.2 millioner færre enn antallet seere som fikk med seg direktesendingen av den første episoden.

- Svært alvorlig

Det er imidlertid lite som tyder på en klassisk seerflukt. BBC undersøker nemlig nå hvordan episoden ble lekket på internett før tv-sendingen.

Ifølge den britiske kringkasteren skal det ha dukket opp en russisk-dubbet versjon av episoden på fildelingssider, flere timer før den ble sendt på tv.

I den piratkopierte varianten finnes det flere ting som tyder på at den kan være lekket fra den russiske tv-kanalen Channel One Russia.

Kan ha blitt hacket

- BBC Worldwide tar alle brudd på vårt strenge rettighetsreglement svært alvorlig, og vi har igangsatt en omfattende etterforskning av hvordan denne lekkasjen kunne skje, sier en talsperson ifølge kanalen.

Channel One Russia hevder selv at de kan ha blitt hacket.

- Vi gjør alt i vår makt for å finne kilden til lekkasjen. De foreløpige undersøkelsene tyder på at vårt innholdssystem ble kompromittert av en uautorisert ekstern tredjepart, skriver Channel One Russia i en uttalelse.

Kan bli siste sesong

Russisk eller ei - søndagens episode, som nå er tilgjengelig for norske Netflix-kunder, kan vise seg å være den siste for «Sherlock», ifølge programskaper Mark Gatiss.

Skuespillernes enorme suksess i kjølvannet av «Sherlock» fører nemlig til vansker med å planlegge innspilling av nye episoder.

I et intervju med The Guardian før nyttår, sa Gatuss at selv om alle involverte ønsker å spille inn flere episoder, er det vanskelig å samkjøre skuespillernes kalendere, og dette er en av grunnene til at det er uklart om det blir flere sesonger.

«Sherlock» er basert på bøkene til forfatter Arthur Conan Doyle. Men i motsetning til bøkene, hvor handlingen er satt til 1800- og 1900-tallet, lever BBCs «Sherlock» i nåtid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer