Sherlock Holmes' far mistenkt for mord

En britisk forfatter mener å ha beviser for at Sherlock Holmes' far, Sir Arthur Conan Doyle, kan være innblandet i et mysterium som langt på vei overgår detektivromanene.

Forfatteren Rodger Garrick-Steele mener han har beviser for at Sir Arthur Conan Doyle, forfatteren av bøkene om detektiven Sherlock Holmes, stjal ideer fra og myrdet sin beste venn.

Garrick-Steele har brukt elleve år på å undersøke brev, testamenter og annet materiale som Conan Doyle etterlot seg.

- Conan Doyle stjal ideen til «Hunden fra Baskerville» fra sin venn Bertram Fletcher Robinson, og myrdet ham senere med gift, sier Garrick-Steele til Sunday Times.

Og som om ikke det var nok: Conan Doyle hadde et forhold til Robinsons kone Gladys, og de to gikk sammen om å drepe vennen og ektemannen. Scotland Yard er i tillegg satt på saken, men det blir ikke aktuelt å grave opp levningene av Robinson for å konstatere om han virkelig ble forgiftet. Offisielt døde Robinson av tyfus i 1907.

«Hunden fra Baskerville» kom ut i 1901. Garrick-Steele har funnet et manuskript etter Robinson med tittelen «The House of the Baskervilles» fra året før. Den digre, fryktinngytende hunden som har fått mang en Sherlock Holmes-leser til å grøsse, har en sentral plass i Robinsons fortelling.

Det britiske Sherlock Holmes-selskapet avviser mordhistorien som oppspinn, men anerkjenner at ideen til «Hunden fra Baskerville» er tatt fra Robinson.

Rodger Garrick-Steele beskyldes for å komme med denne teorien for å skape blest om boka han har skrevet om Conan Doyle. Manuskriptet skal være refusert av over 90 forlag.

Sherlockian.net - alt om Sherlock Holmes og Conan Doyle.

Det norske Sherlock Holmes-selskapets hjemmeside - under construction, men med gode linker ut.