TÅLMODIGHETSPRØVE: BBC-serien «Sherlock» har mange dedikerte fans, som må vente lenge på nye episoder. Men nå hinter Martin Freeman (til venstre) om at det kan komme en liten bonus i påvente av ny sesong. FOTO: BBC
TÅLMODIGHETSPRØVE: BBC-serien «Sherlock» har mange dedikerte fans, som må vente lenge på nye episoder. Men nå hinter Martin Freeman (til venstre) om at det kan komme en liten bonus i påvente av ny sesong. FOTO: BBCVis mer

«Sherlock» kan returnere på skjermen tidligere enn ventet

Dr. Watson hinter om ventepølse.

(Filtermagasin.no): Det går lang tid mellom hver sesong av «Sherlock». Slik er det bare.

Begge hovedrolleinnehaverne Martin Freeman og Benedict Cumberbatch har det fryktelig travelt i Hollywood, og serieskaperne Steven Moffat og Mark Gatiss arbeider med andre prosjekter ved siden av.

Den forrige sesongen kom i 2013, etter en to år lang pause, og manusforfatter Gatiss har bekreftet at en ny hel sesong ikke kommer før tidligst 2016.

Liten ventepølse Men i et nytt intervju har Freeman hintet til at det kan dukke opp en liten ventepølse i 2015.

— Om det blir en spesial — og dette er off-the-record; om dette var det britiske arbeiderpartiet hadde jeg fått sparken — så blir det til neste jul. En julespesial. Det er slik jeg forstår det, sier han til The Telegraph.

Det er lang tradisjon for «julespesialer» på britisk tv, og serier som «Downton Abbey» og «The Office» har laget egne avsnitt til høytiden.

Uansett er det ikke sikkert at Freeman i dette tilfellet snakker om en full episode - før sesong tre ble det for eksempel laget en sju minutter lang miniepisode kalt «Many Happy Returns» som ble sendt i jula.

Travle tider Det kommer med andre ord uansett til å ta tid før vi får vite hvordan det gikk med Sherlock og Watson etter dramatikken på slutten av tredje sesong.

I år har «Doctor Who» holdt Moffat og Gatiss opptatt, mens Martin Freeman har lekt i TV-«Fargo» og «Hobbiten»-filmene, mens Cumberbatch har spilt inn blant annet «The Imitation Game», regissert av norske Morten Tyldum.

Cumberbatch skal også spille Richard III i en BBC-versjon av Shakespeare-stykket til neste år. Artig nok spiller Martin Freeman den samme rollen på scenen i London akkurat nå.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.