ULTRAPOPULÆR: Etter å ha overbevist og vel så det i som hovedrollen i BBC-dramaet «Sherlock», har Benedict Cumberbatch hanket inn en rekke gigantiske roller i filmer som «Star Trek: Into Darkness» og «The Fifth Estate» om Wikileaks-stifteren Julian Assange.
ULTRAPOPULÆR: Etter å ha overbevist og vel så det i som hovedrollen i BBC-dramaet «Sherlock», har Benedict Cumberbatch hanket inn en rekke gigantiske roller i filmer som «Star Trek: Into Darkness» og «The Fifth Estate» om Wikileaks-stifteren Julian Assange.Vis mer

«Sherlock»-stjerna og Johnny Depp spiller mot hverandre i film om legendarisk gangstersjef

Ålet seg unna FBI i 16 år.

(Filtermagasin.no): Den 22. juni 2011 fikk FBI endelig tak i gangstersjefen James «Whitey» Bulger, etter en 16 år lang klappjakt.

I tolv av disse årene stod han på lista over deres mest ettersøkte forbrytere med en dusør på opptil tolv millioner kroner hengende over seg.

Gjennom 40 år hadde Bulger og den irskamerikanske gjengen hans utgjort et massivt kriminelt nettverk rundt Boston i USA, og herjet området med drap, utpressing og narkotikahandel i stor skala.

Det er utgangspunktet for actionfilmen «Black Mass», der Johnny Depp har fått hovedrollen som «Whitey» selv. Han spiller blant annet mot «Sherlock»-stjerna Benedict Cumberbatch, som tar på seg lakkskoene til Bulgers lovlydige bror, melder Boston Globe.
 

Fikk innsidehjelp
Avisa skriver at det egentlig var Guy Pearce som skulle sparre med Depp, men at han av uvisse grunner har blitt erstattet av briten i rollen som Billy Bulger.

Gangstersjefens bror var en sentral politiker i Boston og staten Massachusetts rundt tiden han herjet, en karriere som tok en brå slutt da James Bulger nektet å delta i en kongresshøring om hvorvidt han hadde kontakt med broren på rømmen.

Med god hjelp av store mengder oppsparte midler, kløktige forkledninger og falske identiteter greide «Whitey» selv å åle seg rundt de massive mediekampanjene som ble kjørt i jakten på ham, helt til han ble gjenkjent av den islandske nabodama i sitt hemmelige hjem i California sommeren 2011.

På veien hadde han fått løpende innsideinformasjon av den korrupte FBI-agenten John Connolly, som hjalp ham å smette unna pågripelse. Joel Edgerton («The Great Gatsby») får jobben med å tolke ham.

Dømt for 19 drap
84 år gamle «Whitey» Bulger tilbringer nå resten av livet sitt i høysikkerhetsfengselet United States Penitentiary i Tucson, der han skal avtjene to livstidsdommer pluss fem års fengsel.

Gjennom en årrekke var Bulger og Winter Hill Gang et av USAs mest fryktede kriminelle karteller og svært sentrale skikkelser i Boston-området.

I motsetning til hvordan overhodene i mafiafamiliene i New York opererte bare noen timers kjøretur unna, deltok Bulger ofte selv i likvideringer. I den endelige dommen hevdes det at han har utført eller bestilt minst 19 drap.

Billy Bulger har derimot holdt seg lovlydig, og har blant annet undervist i statsvitenskap på to undervisningssteder i Boston-området i tiden etter at broren ble innsatt.