She's so high!

Både Silje Nergaard og Kurt Nilsen var høyt oppe da de entret Spellemann-festen i natt. Og Kurt slo fast at Silje fortjente å bli årets Spellemann.

Silje ble Årets Spellemann og Kurt stakk av med prisen for Årets låt, «She's So High». Det var kategorien hvor tv-seerne og leserne på Dagbladet.no bestemte hvem som skulle vinne.

- Jeg forstår synspunktene til de som mener at jeg ikke burde vært nominert, men jeg er stolt uansett, sa Kurt. Han trodde Idol-kollega David ville vinne årets låt.

Til Silje sa Kurt:

- Jeg har over 3000 plater i samlingen. Tre av dem er med deg. Jeg liker din sound veldig godt, sa Kurt og ga Silje en god klem da Dagbladet brakte dem sammen ved bankettsalen på Grand Hotel i de seine nattetimene.

- Jeg vet det. Du kunne jo til og med synge en av sangene mine sist jeg traff deg! sa Silje og smilte til Kurt. De to reiste sammen til Afrika i forbindelse med ut utviklingsprosjekt tidligere i vinter.

Opptur

Silje var i natt full av beundring for Kurt Nilsen, som har hatt én eneste gigantisk opptur det siste året.

- Jeg fulgte ikke så mye med på «Idol» til å begynne med. Men på slutten var jeg svært engasjert og du imponerte meg gang på gang med å prestere under voldsomt press - tilsynelatende helt uten nerver, sa Silje.

- Jeg hadde aldri nerver, repliserte Kurt og smilte lunt tilbake. Mens han virket helt klar for en kjempelang fest, regnet ikke Silje med å ta det like hardt:

- Jeg har to barn, hvorav en datter på åtte måneder, som styrer livet mitt. Men jeg skal feste så lenge jeg orker, lovte Silje.

Til platesjefen Petter Singsaas i Universal røpet hun likevel at overraskelsen ikke var total.

- Jeg hadde en liten følelse...det sto jo noe i ei avis.

Spellemann-general Sæmund Fiskvik gratulerte Silje og overrakte henne en vanlig Spellemann til odel og eie i tillegg til den blytunge platespilleren som utgjør vandretrofeet.

Den falt ikke like godt i smak.

- Åh, den var ikke så fin. Kan jeg ikke få beholde denne isteden?

Skulle opptre

Hun syntes hun fortjente en pris nå.

- Jeg har forberedt talen i 14 år, fleipet hun i takketalen.

Minutter seinere, i ståket av blitser og ivrige journalister, satte hun ord på følelsen av å endelig kunne sette sin egen Spellemann på peishylla.

- Det har jo vært noen fine fester opp gjennom årene, men det er fint å endelig kunne ta med seg en pris, sa Silje. Hennes siste plate var ikke engang nominert til Spellemann. Nokså symptomatisk, mente hovedpersonen.

- Jeg er jo på en måte kategoriløs. Jeg er ikke så lett å plassere inn, derfor har jeg nok falt litt imellom.

Hun ble ifølge seg selv tatt på senga.

- Jeg trodde jeg bare skulle opptre!