«She\'s so hot she\'s making me sexist, bitch»

Nå på norske tv-skjermer.

• Canal + har lagt ut første episode som alle kan se gratis på deres web tv-tjeneste.

Murray:
I\'ve told you. When you are in a band, you don\'t get with your bandmate\'s girlfriend. Past or present.

Jemaine: Yes, well, thanks for that.

Murray: You get a love triangle, you know, a Fleetwood Mac situation. Although there was four of them, so more of a love square. But you know, no-one gets on.

Jemaine: Ok, I see.

Murray: Mind you, they did make some of their best music back then.

Bret: Rumours?

Murray: No it\'s all true.

Forstår du punchlinen i replikkvekslingen over, forstår du også nøyaktig hvor knusktørr «Flight of the Conchords» er.

FJERN DUO: Bret McKenzie og Jemaine Clement hylles i enkelte kretser som mennene bak årets beste nye komiserie. De slipper snart også plate på selskapet Subpop. Foto: HBO
FJERN DUO: Bret McKenzie og Jemaine Clement hylles i enkelte kretser som mennene bak årets beste nye komiserie. De slipper snart også plate på selskapet Subpop. Foto: HBO Vis mer

Men forstår du den ikke, kan du nok likevel ha glede av den nye HBO-serien med Erlend og Steinjos newzealandske åndsfrender.

Flight of the Conchords er egentlig humorfolkduoen (eller som de sier selv: New Zealand\'s fourth most popular guitar-based digi-bongo acapella-rap-funk-comedy folk duo) Bret McKenzie og Jemaine Clement. De to har i en årrekke turnert med sin musikalske standup og har også hatt sitt eget radioshow på BBC.

I 2005 fikk de en halvtime på HBOs standup-program «One Night Stand», og da ble en idé om en egen serie født. «Flight of the Conchords» hadde premiere i juni i år, og her spiller Bret og Jermaine «seg selv» - som en smått udugelig og puslete folkduo som sliter med å få det til i New York. 

De har bare én fan - den gifte forfølgeren Mel - og manageren Murray jobber fulltid på det newzealandske konsulatet.

De virkelige høydepunktene oppstår når den underspilte handlingen et par ganger i hver episode glir over i hysteriske musikalske innslag, som her:

Mye av det HBO gjør blir farlig fort genierklært, og denne er ikke noe unntak. The Guardians blogger mener for eksempel vi ser konturene av en sitkomserie av samme klasse som Larry Sanders og Curb Your Enthusiasm.

Noen varig komiklassiker tror jeg ikke vi har i «Flight of the Conchords», men den vil utvilsomt bli en stabil leverandør av onelinere når den starter opp på Canal + neste mandag.

Som denne:

She\'s so hot she\'s making me sexist. Bitch.