Anmeldelse: Shetland på NRK

Shetland er sober britisk krim for oss som liker Morse og Rebus

Verdt å følge i seks episoder.

TREDJE RUNDE: Årets sesong av krimserien "Shetland" er egentlig sesong fire i Storbritannia, men NRK har vist de tidligere sesongene i to omganger, og kaller den sesong tre. Video: BBC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

.

NRK1: I Storbritannia er denne runden av den noe trauste, men selvsagt sobre «Shetland» sendt ut som sesong 4, i Norge snakker vi om sesong 3.

Vi har sett de to forgående og trives godt i naturskjønne Shetland blant annet i lag med etterforsker Perez, spilt av solide Douglas Henshall.

Han er som vanlig den mer sindige etterforskeren som også fortsatt utsettes for et press på hjemmebane og som fortsatt er veldig sliten. Men, han er en fagmann som ikke tar snarveier for å slenge folk i buret. Perez benytter seg av tålmodighet, nøysomhet, erfaring og de små detaljer.

Denne gangen må han gjenåpne en gammel drapsetterforskning, noe vi har sett mange ganger tidligere, og det er noe «detektiver» ikke alltid er glade for ettersom det setter dem i et særs dårlig lys. Plottet er ei heller særlig originalt. Ungjenta Lizzie Kilmuir ble funnet kvalt i 1993. En lokal fyr ved navn Thomas Malone blir mistenkt, seinere tiltalt og så dømt for drapet. Han soner i 23 år før ny teknologi, en DNA-prøve, viser at Malone ikke er drapsmannen. Han løslates. Flytter tilbake til gården i det vesle øysamfunnet. Her blir han ikke møtt med hatter og ballonger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer