Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Shining

Frittgående ungjazz med mye på hjertet.

CD: To tidligere Jaga Jazzist-medlemmer, en Klovner i Kamp-rapper og den gamle trommisen til Bertine Zetlitz. Slik kan dørene inn til Shinings svært frie, improvisatoriske og delvis Coltrane-inspirerte akustiske jazzverden åpne seg for åpne folk som vanligvis ikke pleier å vurdere å banke på engang, jamfør Esbjörn Svensson Trio i Sverige.

Jørgen Munkeby, Morten Qvenild, Aslak «Alis» Hartberg og Torstein Lofthus (med Kiss-trøye på omslagsstickeren) gjør det litt lettere for eventuelt nyankomne lyttere enn de gjorde med 2001-debuten. Dette er krevende jazz for viderekomne, men ikke av den støvete og konservative sorten. Innbydende melodilinjer (sjekk latinoflørten «Where Do You Go Christmas Eve?» og den dunkle «Misery's Child» ), besnærende grooves og smarte hooks dukker jevnlig opp for å hekte pop- og hiphopører, for siden å ta dem med på tur ut i det fri.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media