Shop jenter, shop

Fram med joggebuksa, trekk beina opp i stolen og bli tv-shopper med «Shopaholic».

TV: TV3-programmet er ikke myntet for mennesker som er medlemmer av AS, Anonyme Shopaholics.


Jentene sto visstnok i kø for å bli med på «Shopaholic», men det er plass til bare fire som handler pr. program.

Disse får to oppgaver som skal løses, handle inn for en gitt sum i løpet av en bestemt tid i to omganger. Deretter skal de ut på catwalken foran dommerpanelet som til slutt bestemmer hvem som har klart å shoppe best for de pengene de fikk utdelt.

En av deltakerne blir stemt ut etter første omgang. De tre siste får en oppgave til, før den endelige dommen om hvem som er valgt ut til å komme til finalen i London - der enden på Visa er en hovedpremie på 100 000 kroner.

De som har fulgt med de britiske humoristene Eddy & Pats fra «Absolutely Fabulous» (Ab Fab), og ledd over deres sjampisgale påfunn, vil ikke bli overrasket over at handledilla er en besettelse i vårt strekkodiske samfunn.

Dommerpanelet består av Pia Haraldsen som lavesterettsdommer, en motejournalist og en eksmodell av typen mann - alle med moter i blikket og vett i Gucci.

Første del i kveld inneholder også visdomsord fra fjerde shoppingbok:

«hadde jeg hatt råd ville jeg svømt rundt i diamanter», «klær er ikke bare noe du har på deg» og «klær skaper folk».

 BORN TO SHOP:  Hilde Marstrander (t.v.) , René-Charles Gustavsen og Pia Haraldsen er dommere i «Shopaholic». Foto: TV3
BORN TO SHOP: Hilde Marstrander (t.v.) , René-Charles Gustavsen og Pia Haraldsen er dommere i «Shopaholic». Foto: TV3 Vis mer

Shoppingquiz er også lagt inn. Det vises bilder fra garderoben til et kjent menneske, den som svarer riktig, får en fordel før neste oppgave - som er å kle seg opp med brukte klær og nye sko til et vinterball. Lille speil, kjære venn.

Jentene som deltar er hekta på skjørt, bukser, sko, jakker, kardigan, en og annen jumper, topp og diverse stæsj. Min favorittshopper vant ikke, og som tv-underholdning har det begrenset verdi ettersom det ikke er særlig spennende å se andre handle klær - på salg. Men deltakerne er morsomme nok, og de gir trashen et ansikt uten at jeg kan sekundere eller analysere fenomenet særlig videre uten å få ketchup på fat face-trøya.