Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Shopping, stæsj og stil og sånn

Pia Haraldsen (23) elsker stæsj, liker shopping og mener stil er noe man må skape selv. Nå gjør hun karriere av sin kjærlighet til mote.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til nå har Pia Haraldsen vært mest kjent for to kongelige forbindelser, ei tante og en eks. Nå jobber hun med å bli kjent som seg selv. Hun er fagdommer i shoppekonkurransen «Shopaholic» som starter på TV3 på mandag. Og hun har, i en alder av 23, fått sin første jobb som redaktør for trender og underholdning, i norske Cosmopolitan.

-  Jeg var ferdig utdannet i fjor sommer. I oktober begynte jeg i Cosmopolitan. Jeg ble så glad da jeg ble spurt, jeg følte det var for godt til å være sant! Jeg har lest Cosmo i årevis, og tenkt at det var på tide det kom til Norge. Og nå er jeg redaktør der, sier hun.

Vårtips

Pia Haraldsen viser oss sine favorittbutikker, og gir shoppetips og stilråd. Vi begynner på Oasis, som har fått inn vårkolleksjonen.

-  Hvilken stil er viktigst i vår?

-  I Norge tror jeg luksusbohemstilen kommer til å slå mest til. Vi er glade i behagelige klær. Bohemstilen er behagelig, sier hun, og tror omslagstopper og tunikaer blir viktige. Hun ler når vi oppdager kjolen hun har på seg på et stativ.

-  Ja, den er kjøpt her, sier hun.

Neste stoppested er Mango, spansk kjedebutikk i samme prisklasse. Haraldsen har ingenting imot kjeder, og anbefaler H&M og Fretex og Peder Risøe.

-  Da jeg bodde i London i tre år, handlet jeg mye på TopShop og Zara. Og på markeder. Jeg liker markeder. Det er synd det ikke er så mange markeder i Norge, sier hun.

Norsk design

Til gjengjeld er det norske designere i Norge. Pia Haraldsen tar oss med til Cecilie Melli, og anbefaler alle å investere i et og annet designerplagg. Da kan resten av garderoben godt bestå av billigklær.

Pia er tilhenger av å blande nytt og gammelt, billig og dyrt.

-  Det er slik man får sin egen stil. Å kjøpe alt i én butikk blir kjedelig, sier hun.

-  Folk skal kunne bruke klærne jeg lager til hverdags. Hele antrekk kan bli for mye, jeg synes det er finest om en blondetopp brukes til dongeribukser, eller om skjørtene brukes til hettegensere, sier Melli.

I dag starter «Shopaholic», tv-konkurransen der frøken Haraldsen er dommer.

-  Er dere strenge?

-  Kanskje litt strenge, men ikke slemme. Hvis oppgaven er å kjøpe antrekk til jobbintervju, går det ikke å komme med miniskjørt og dyp utringning. Dresskoder er viktige, og dem er det mange som ikke kan, sier hun.Pias stil- og shoppingtips

1.
 Blant nytt og gammelt, billig og dyrt. Ikke kjøp klær bare fordi de er trendy. De må passe i størrelse, farge og snitt.

2.  Ikke kast plagg du liker bare fordi de går av mote. Trender kommer tilbake.

3.  Kjøp noen designerplagg. De koster ikke mer enn fire-fem billigplagg, og de varer mye lenger. Brukes de sammen med billigplagg, virker også billigplaggene finere.

4.  Prøv alltid klær før du kjøper dem. Du må se hvordan de sitter på deg.

5.  Hvis du er i tvil om du vil kjøpe et plagg, deponer på det. Da får du prøvd det hjemme.

6.  Tenk tilbehør. Smykker, stæsj og vesker pynter opp basisantrekk og gjør det lettere å variere. Jo enklere klær, dess lettere å endre inntrykket med nytt tilbehør.

7.  Det hjelper ikke med en fin kjole hvis du ikke har bra sko. Ikke ødelegg et pent antrekk med å bruke utslitte sko. Sko slites fort ut og må ofte byttes.

LILLE SPEIL...: Pia Haraldsen er dommer i «Shopaholic», som starter på TV3 i dag. Hennes råd er å kombinere designerklær, billige basisplagg og stæsj.
VELGER NORSK: Cecilie Melli er en av Pias favoritter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!