Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Short Cut frifunnet

Nå skal han hente vandelsattesten sin, for han og kona skal adoptere.

(Dagbladet.no:) NRK-programleder Vegard Thomas Olsen, også kjent som Short Cut, ble i dag frikjent på alle punkter i en voldssak i Oslo tingrett. Han var tiltalt for lebemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

- Dette er den største dagen i livet mitt, nest etter da jeg møtte kona, sier Olsen til Dagbladet.no.

I over ett år har han sett fram til å bli ferdig med saken.

- Det var en enorm lettelse å bli trodd av retten. Jeg synes også retten sender et viktig signal om at det er lov å forsvare seg når man blir angrepet, sier Olsen.

Adopsjonen utsatt

Tre uker før voldssaken i fjor bestemte Olsen og kona seg for at de ville adoptere et barn. Disse planene har de imidlertid måtte legge på is, i påvente av rettssaken.

- I morgen skal jeg ringe og be om min plettfrie vandelsattest, slik at vi kan fortsette prosessen, sier Olsen.

Og som om ikke det er nok: I morgen fyller Vegard Thomas Olsen 31 år.

VEGARD THOMAS OLSEN (30)

  • Fikk platekontrakt i 1996 under navnet Short Cut. Plata «Straight Physical» fikk fem på terningen her i avisa.
  • Kåret til Årets artist-97 (VG-lista Topp 20) og årets mest velkledde artist-97 av motebladet Tique.
  • I 1999 fikk Short Cut tilbud om jobb som programleder for Norges offisielle singellisteprogram VG-lista Topp 20 på NRK1. Programmet vokste under Short Cuts ledelse til å bli Norges desidert største ungdomsprogram på TV
  • Lørdag 20. november fyller han 31 år.

- Det er en veldig fin bursdagsgave fra rettsvesenet. Jeg regner med det blir en bra fest i morgen.

I tillegg til at voldssaken utsatte adopsjonsprosessen til ekteparet, har det også vært tungt for Olsen å møte folks reaksjoner.

- Derfor er det deilig å bli frifunnet, slik at allmennhetens oppfatning av meg kan gjenopprettes, sier Olsen.

21-åring dømt

Det spesielle med saken var at både Olsen og en 21-åring var tiltalt og fornærmet i samme sak. Politi og statsadvokat mente begge hadde gjort seg skyldig i straffbare handlinger, og valgte av ressurshensyn å kjøre sakene samtidig.

- Det er ikke spesielt overraskende at Olsen ble frifunnet. Det overraskende er at det ble tatt ut tiltale, sier hans forsvarer Aasmund Olav Sandland.

Begge tiltalte nektet straffskyld, og retten festet lit til Olsens forklaring og vitnene som støttet ham. NRK-kjendisen fikk brudd i ribbein og nesa, mens 21-åringen fikk et kutt i leppa og i bakhodet, og en hjernerystelse.

21-åringen ble dømt til fem måneders fengsel, hvorav én er ubetinget. Han har ikke bestemt seg for om han vil anke dommen eller ikke.

SEIER I RETTEN: Vegard Thomas Olsen (t.h.) og forsvarer Aasmund Olav Sandland før rettssaken startet tidligere denne uka.
FLERE BRUDD: Vegard Thomas Olsen fikk brudd i ribbein og nesa etter overfallet i Bogstadveien i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media