Showets dronning

Bertine Zetlitz stakk av med to trofeer, og ble spellemannskveldens store vinner. - De skal jeg ha på do, sånn at alle som er på besøk kan se seg i speilet og holde en takketale, sa Bertine etter showet.

Lene ble skjelven

- Nå skal jeg drikke masse champagne og bare kose meg. Hjertet har banket ekstra fort etter at jeg fikk vite at jeg var nominert. Men jeg har ikke tort å vente meg noe som helst, selv om mange har spekulert i at jeg kom til å vinne en spellemannpris, sa en lykkelig Bertine.

Stolt kjæreste

Bertine hadde på seg sin spesialdesignede drakt under showet, og samboer Egil Pay ved sin side.

- Jeg er veldig stolt av henne. Dette er Bertines kveld, sa en stolt kjæreste etter showet. Bertine fikk han ikke sett mye til, for alle ville ha sin bit av kveldens store vinner.

Gratulasjonene haglet, og ivrige autografjegere flokket seg omkring henne.

- Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt tusen takk i dag, men det er bare herlig på en dag som denne, strålte Bertine.

- Dette betyr utrolig mye for en ung debutant. Anerkjennelse er viktig, og disse prisene er et tydelig bevis på at jeg har nådd fram. Nå håper jeg bare at jeg når fram med den neste plata, som kommer etter sommerferien. Nå må jeg jo liksom bevise at jeg er noe mer enn en debutant.

Rett på fest

I kaoset etter sendinga vandret Bertine smilende rundt med et fast grep om sine to priser.

- Nå blir det hemningsløs festing, champagne, og så skal Egil og jeg hjem og plassere prisene på do. Jeg har nemlig lest at Emma Thompson gjør det med Oscarstatuettene sine, opplyste Bertine.

Også programleder Claus Wiese var fornøyd med Spellemannshowet.

- Jeg syntes det gikk veldig greit. I fjor hadde jeg feber, men i år var jeg helt frisk og det er helt klart en fordel.

TAKKETALE: Bertine stiller ut prisene på do, så alle som er på besøk kan holde takketale til seg selv i speilet.