Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Showmessig fyrverkeri

Mye for øyet da In Flames gjestet Norway Rock.

Foto: Torgrim Øyre / DAGBLADET
Foto: Torgrim Øyre / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORWAY ROCK: (Dagbladet.no) In Flames sparte ikke på konfekten da de rullet ut på Norway Rock-scenen like før midnatt i går. Svenskene hadde i forkant lovet full pakke, noe som innebærer et par traktorlass med fyrverkeri, flammer og en heftig lysrigg.

Slikt blir det mye moro for øyet av, men show og staffasje er selvsagt ikke alt.

In Flames har en tendens til å være litt av og på rent energimessig. Det kan av og til være vanskelig å sette fingeren på akkurat hva som gjør det. I går var litt en sånn dag.

Hyggelig kar Anders Fridén er en hyggelig frontfigur og det koselige mellomsnakket hans har absolutt sin plass, men det blir kanskje litt vel mye sofahygge til tider, og da er det vanskelig å holde temperaturen oppe dersom publikum allerede har hatt en lang dag.

Det kokte selvsagt bra foran scenen under publikumsfavoritter som «Alias», «Only for the Weak» og «Take This Life», men seansen får sine dupp innimellom.

Heftig punktum Men selv uten det siste giret, er In Flames fortsatt et hyggelig selskap på kvelder som denne.

Deres melodiske metal og allsangvennlige refreng er effektiv kost under en sval nattehimmel, og gitarharmoniene til Bjørn Gelotte og Niclas Engelin sitter godt i øret. Førstnevnte har tydeligvis et Adrian Smith-kompleks i solospillet sitt og det blir jo aldri feil.

Kvelden avsluttes med det reneste nyttårsfyrverkeriet i takt med musikken, det må jo kunne kalles et formidabelt punktum for Norway Rocks første dag.