Shrek slo Frodo

Tegnefilmen «Shrek 2» slår rekord etter premierehelga i USA.

LOS ANGELES (Dagbladet.no): «Shrek 2» har spilt inn over 125 millioner dollar - vel 875 millioner kroner - i løpet av de fem første dagene på kino i USA. Det er en million mer enn hva «Ringenes Herre: Atter en Konge» tjente på det samme tidsrommet i USA.

Overrasket

I løpet av helga spilte filmen inn 104,3 millioner dollar, som er den nest beste helgeåpningen etter «Spider-Man» noensinne.

Selv de største optimistene på filmens vegne, måper over de høye besøkstallene til DreamWorks-filmen som har virkelig fått i gang blockbuster-sesongen.

- Ingen trodde at filmen kunne tjene mer enn noen og 80 millioner i løpet av helga, sier Jim Tharp, som er president for USA-distribusjonene for DreamWorks.

Utklasset Brad Pitt

Den amerikanske versjonen av filmen med blant andre Mike Myers, Cameron Diaz og Eddie Murphy har fått gode kritikker over stort sett 'hele fjøla' i USA, og er kåret som den beste sommerfilmen for hele familien på lenge, og som en tegnefilm-klassiker.

Dermed er spekulasjonen om «Shrek 3» allerede i gang.

Tegnefilmen utklasset helt Brad Pitt og «Troja» - og Hugh Jackmans «Van Helsing». «Troja», som kostet nærmere 200 millioner dollar å lage, spilte inn 23,8 millioner dollar i helga og har nå totalt spilt inn 85 millioner dollar. «Van Helsing» håvet inn ti millioner, og har på tre uker spilt inn i underkant av hva «Shrek 2» gjorde på en helg.

PS: «Shrek 2» med norsk tale er først ventet på kino i Norge 17. september.

<B>SHREKKELIG REKORD:</B> «Shrek 2» slo til i helga, og lokket hauger med amerikanere inn i kinosalene.