Shrek slo Frodo

Tegnefilmen «Shrek 2» slår rekord etter premierehelga i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES (Dagbladet.no): «Shrek 2» har spilt inn over 125 millioner dollar - vel 875 millioner kroner - i løpet av de fem første dagene på kino i USA. Det er en million mer enn hva «Ringenes Herre: Atter en Konge» tjente på det samme tidsrommet i USA.

Overrasket

I løpet av helga spilte filmen inn 104,3 millioner dollar, som er den nest beste helgeåpningen etter «Spider-Man» noensinne.

Selv de største optimistene på filmens vegne, måper over de høye besøkstallene til DreamWorks-filmen som har virkelig fått i gang blockbuster-sesongen.

- Ingen trodde at filmen kunne tjene mer enn noen og 80 millioner i løpet av helga, sier Jim Tharp, som er president for USA-distribusjonene for DreamWorks.

Utklasset Brad Pitt

Den amerikanske versjonen av filmen med blant andre Mike Myers, Cameron Diaz og Eddie Murphy har fått gode kritikker over stort sett 'hele fjøla' i USA, og er kåret som den beste sommerfilmen for hele familien på lenge, og som en tegnefilm-klassiker.

Dermed er spekulasjonen om «Shrek 3» allerede i gang.

Tegnefilmen utklasset helt Brad Pitt og «Troja» - og Hugh Jackmans «Van Helsing». «Troja», som kostet nærmere 200 millioner dollar å lage, spilte inn 23,8 millioner dollar i helga og har nå totalt spilt inn 85 millioner dollar. «Van Helsing» håvet inn ti millioner, og har på tre uker spilt inn i underkant av hva «Shrek 2» gjorde på en helg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer