HYDRA EN SOMMERKVELD: Gjeld eller ikke gjeld, men det er nå det gjelder å vise en liten form for solidaritet. Her et fotografi fra Hydra. Les historie, dust. Foto: Tom Martinsen.
HYDRA EN SOMMERKVELD: Gjeld eller ikke gjeld, men det er nå det gjelder å vise en liten form for solidaritet. Her et fotografi fra Hydra. Les historie, dust. Foto: Tom Martinsen.Vis mer

SI JA TIL DIN INDRE GREKER: U-HJELP NU!

Vi skal sole oss der. Vi skal legge igjen feriepenger der. Vi skal tråkke i den greske salaten der. Og alle har skylda for den greske tragedien: grekerne, EU, deg og meg. Men, nå må vi samles om det store grepet: si ja til din indre greker, send spenn. Kall det U-hjelp eller V-hjelp eller W-hjelp, samma søren.

Meninger

Gamle grekere, jeg holder med dem. Vi som vokste opp med lire, tyske mark, pesetas, reisesjekker, pund sterling, franske franc og drakmer følger spent med på det som utspiller seg i demokratiets vugge. EU viser at dresskledde menn og kvinner i stilige drakter ikke aner hva de skal gjøre.

Ikke jeg heller for den saks skyld, men jeg ber nå alle med greske øyne ta på seg de slitte bortedrakmene og heie på Platon, Sokrates, Akropolis, Ouzo og Sofokles, mens vi drikker himmelens Retsina i strie strømmer og bråvåkner opp ved siden av Nyx, vel vitende om at det er en lang og tornefull marmorvei til Homer sweet Homer.

Hør vår bønn, Athene. Sånn, så over til Content Marketing - det som skal redde oss i pressen hvis noen betaler for å trykke innhold forkledd (hysj, nå blir jeg innkalt på det flygende teppet) som journalistikk. De av oss som har vært med i denne bransjen siden offset - og lukten av gammelt bly - må jo forstå at noen må betale for at vi skal heve lønn, drive alfabetiske øvelser og ellers ha det kjekt. Derfor vil vi i dag utvide basisen for grunnlinja (hør) ved å bedrive Poetic Marketing.

Vår betaling for å skrive dette er: En feit metafor & to blåveiser under en annen horisont. Det har seg slik at søndagen som kommer er det plausibel grunn til å dra seg innom Kulturhuset i Oslo, ettersom det blir Leonard Cohen-aften.

Hovedpersonen er ikke til stede, men det er poeten Håvard Rem og sønnen Simen aka Rem & Rem, som nylig kom med albumet «Hustavler». Far og sønn får godt selskap denne kvelden med Luke Elliot fra New Jersey, som etter at han traff VGs amerikanske talsmann i Norge, Eirik Mosveen, nærmest har slått rock & rot i landet. En klart spennende, ung artist.

Og, ikke nok med dette, Sylvie Simmons kommer også. Hun som sto bak Cohen-biografien «I’m Your Man». Simmons platedebuterte i fjor med «Sylvie». Neste uke: Norges Fotballforbund betaler meg for å skrive pent om Munnsår for Peace. Lårhønejournalistikk, baby.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.