Si nei til overgriperen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ISRAEL: Hvorfor vil Utenriksdepartementet belønne overgrep med økt samarbeid?

I dag inviterer Utenriksdepartementet norske og israelske bedrifter og forskningsinstitusjoner til et halvdagsseminar om økt samarbeid mellom Norge og Israel. En rekke organisasjoner og enkeltpersoner har stilt seg bak et opprop som ber om at seminaret avlyses, og oppfordrer til boikott av seminaret.

Israel er den staten i verden som bryter flest FN-resolusjoner. For fire år siden kom Den internasjonale domstolen i Haag med en historisk tydelig uttalelse, som fordømmer Israels bygging av muren på Vestbredden og slår fast at muren må rives. Alle stater, Norge inkludert, har i følge Domstolen en plikt til å motarbeide den ulovlige situasjonen som muren skaper.

Siden da har Israel fortsatt byggingen, stengt grensene til Gaza, sperret palestinerne inne som i fengsel, og rasert den palestinske økonomien. En fersk rapport fra Verdensbanken slår fast at Israel kveler palestinsk økonomi gjennom å stjele palestinernes jord og ressurser, og nekte å slippe varer inn og ut av de palestinske områdene. I Gaza er nå 97 prosent av fabrikkene stengt på grunn av råvaremangel, og 80 prosent av befolkningen lever på nødhjelp. Utenriksdepartementet synes tydeligvis at denne politikken fra Israels side bør belønnes ved å styrke samarbeidet med Norge, og få norske bedrifter til å bidra mer til den israelske økonomien. Det viser en forakt for palestinernes lidelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer