ELSKERINNE: Sibel Kekilli spiller Shae, elskerinnen til Tyrion Lannister (Peter Dinklage), i den populære tv-serien «Game of Thrones». Foto: HBO
ELSKERINNE: Sibel Kekilli spiller Shae, elskerinnen til Tyrion Lannister (Peter Dinklage), i den populære tv-serien «Game of Thrones». Foto: HBOVis mer

Sibel Kekillis flaueste øyeblikk på «Game of Thrones»-settet

- Det var så pinlig!

LONDON (Dagbladet): Sibel Kekilli (33) har fått sitt internasjonale gjennombrudd i «Game of Thrones», som Shae, elskerinnen til Tyrion Lannister.

Shae er en outsider i hovedstaden Kings Landing, som utlending og tidligere prostituert.

Og Kekilli har selv vært litt av en outsider på settet til «Game of Thrones», forteller hun når Dagbladet møter henne i London, i forkant av premieren på fjerde sesong.

Språkforvirret
Hun hadde verken lest bøkene eller sett så mange episoder på TV, før hun fikk rollen.

- Første gang jeg så Joffrey, spurte jeg en av de andre: «Hvem er han lille fyren som er så slem mot Sansa?» «Hva? Følger du ikke med i det hele tatt?» svarte de. Da skjønte jeg at jeg måtte se mer, ler hun.

Hennes flaueste øyeblikk på settet skyldtes derimot språkforvirring. Kelkilli er født og oppvokst i Tyskland, med tyrkiske foreldre, og kunne svært lite engelsk i starten.

Da produsentene, David Benioff og D.B. Weiss, inviterte henne med på fest etter at de var ferdige - eller «wrap party», som de kalte det - stokket det seg.

- «Where is the rape party (voldtektsfesten, journ.anm.)?» spurte jeg, sier Kekilli, og gjemmer hodet i hendene.

- Det var så pinlig!

Øver hele dagen
Inntil sesongen som går nå, har hun nesten utelukkende spilt mot Peter Dinklage (Tyrion). Han har hatt mye moro med språkproblemene hennes, forteller hun. Men hun har gjort framskritt.

- I fjor klaget han til meg: «Æsj, nå kan jeg ikke tøyse med deg lenger, for nå forstår du hva jeg sier»!

Med selve innspillingen er det derimot lite tøys, forsikrer hun.

- Hvis en scene er spesielt vanskelig, så øver vi på den en hel dag i forkant. Det er virkelig luksus!

Hvorvidt det er mange slike scener i fjerde sesong, nekter hun å røpe. Men Shae er en svært interessant rolle å spille, synes hun.

- Hun endrer seg så mye i løpet av serien. Du stolte ikke på henne i starten, men hun viser seg å være svært lojal. Når hun elsker noen, så gjør hun det fullt og helt. Hun er så ekte, og aldri redd for å si sannheten.

Prisbelønt debut
Rollen ble hennes etter at Benioff og Weiss hadde sett henne i den tysk-tyrkiske filmen «Head-On» (2004), der hun hadde den kvinnelige hovedrollen. Dette var hennes ordentlige debut som skuespiller, og sikret henne flere filmpriser. Siden har hun fulgt opp med roller i flere andre tyske og tyrkiske filmer, og fått flere priser.

Etter premieren på «Head On» gravde tyske aviser i fortiden hennes og avslørte at hun hadde startet filmkarrieren flere år tidligere - med roller i hele ni hardpornofilmer. I en tårevåt takketale under Bambi-prisutdelingen i 2004, kalte hun avisartiklene en «svertekampanje» og ba mediene akseptere at hun hadde startet et nytt liv.

Foruten å jobbe som skuespiller, har Kekilli engasjert seg i organisasjonen Terre des Femmes, som jobber for å motvirke vold i muslimske familier.

TYSK FILMSTJERNE: Sibel Kekilli fikk mye oppmerksomhet for filmdebuten «Head On» i 2004. Foto: NTB SCANPIX /REUTERS/Lucy Nicholson
TYSK FILMSTJERNE: Sibel Kekilli fikk mye oppmerksomhet for filmdebuten «Head On» i 2004. Foto: NTB SCANPIX /REUTERS/Lucy Nicholson Vis mer