Siddispønk

Ekte pønkere inntar Stavanger denne helga.

Det er over ett år siden den forrige pønkkonserten ble avholdt i Stavanger. Dette var for ille, mente Ottar Stangeland (22) og Thomas Eiene (22). Denne helga arrangerer de derfor Skandinavias første pønkrockfestival.

- Byen har ikke noe stort pønkmiljø i tradisjonell forstand, men interessen er der absolutt. Vi håper jo at denne festivalen vil være med å få opp interessen ytterligere. Det er mange pønkband som kan trenge litt hjelp til å komme seg opp og fram, sier Thomas Eiene.

De to gutta har vært på liknende festivaler i utlandet, og det har vært en drøm for dem å arrangere det samme her hjemme.

- Først hadde vi bare tenkt å ha med norske band, men så begynte ballen å rulle. Etter noen mailer og telefoner til England, fikk vi ja fra både Cockney Rejects og GBH. Det er to store navn i pønkmiljøet, og ingen av dem har spilt noe særlig i Norge tidligere, forteller han.

De to initiativtakerne spiller selv i pønkband. Thomas Eiene er vokalist og gitarist i bandet Ordrenekt, mens Ottar Stangeland spiller i banda Haggis og The Viggos. Alle tre banda skal spille under festivalen.

- Har dere starta festival bare for å få lov til å stå på scenen selv?

- Hehe, kanskje litt derfor, også. Det har ikke vært så lett å få spillejobber. Og så er det jo en stor ære å få spille med disse store banda. Men vi har jo med andre norske punkband også, blant annet fra Bergen og Oslo.

Eiene forsikrer oss om at det ikke dreier seg om kommersiell musikk, slik som Green Day holder på med. Her blir det reinspikka klassisk pønk. I kveld spiller GBH (UK), Ordrenekt og Haggis. I morgen spiller Cockney Rejects (UK), Ni Liv, Freak oi! Accident og The Viggos.

Stavanger Pønkrock Festival fredag og lørdag på studentersamfunnet Folken, Ny Olavskleiv 16 i Stavanger.

FØRST UTE: Pønk står på menyen i Stavanger denne helga. I kveld spiller britene i GBH på Folken i Stavanger.