Side Brok i fella

Et tigerskinn smyger seg mot sitt bytte. Hiphoperen Bård «Skatebård» Aasen Lødemel er sjanseløs.

Dagbladet er med Ørstad-rapperne på videoinnspilling. Det skjer på den legendariske nattklubben Pigalle i Oslo. Det er låten «Riste med raua» som får sitt visuelle uttrykk.

Siden den handler om å feste, inviterer Side Brok på party - slik de mener et skikkelig haraball skal være.

Østrogen-bombe

I scene to er det Bård «Skatebård» Aasen Lødemel som spiller hovedrollen, til gapskratt fra de andre i bandet. Han sitter i grilldressbukse med matchende overdel og drikker doven pils. Øynene bak nerd-brillene er på leting etter damer. Selv om han er på jakt, har en annen jeger fått ferten av ham.

En moden, ferm og velutstyrt kvinne i en sky av testosteron og østrogen kryper mot sitt bytte - klar til å fortære ham med hud og hår.

Hvordan det hele ender, får vi først se når videoen har premiere på NRKs «Lydverket» 21. april. Men at «Skatebård» ikke har tenkt å la den sjansen gå fra seg, kan vi i hvert fall røpe. Han er jo tross alt et realt mannfolk fra Bygde-Norge.

Kvinnen som overfaller hip-hoperen, Kirsti Lill Kristiansen, jobber i Tåsen barnehage og er redd for hva foreldrene til de små vil si.

- Får håpe foreldrene ikke ser videoen. Etter dette tør de vel ikke å komme med barna.

Side Brok, som betyr saggebukse i ørstadtraktene, er den store hiphop-overraskelsen så langt i år. Albumet «Høge Brelle» viser at hip hop like mye er et bygdetullingfenomen som et hipt storbyuttrykk.

Party-holdning

På Bylarm i Bergen forrige måned stakk de av med massiv medieomtale og NRK-Petres «Urørt»-pris, som ble cashet inn denne uka.

- Prisen er gratis videoinnspilling. Det er viktig å gjenspeile at vi appellerer til folk i alle aldrer, derfor er alle mulige slags folk med på videoen. Mange harrytyper, men låten beskriver vår holdning til det å feste, sier Runar «Sjef R» Gudnason.

Sexappell

Videoen begynner med låtas svingende reggae/hip hop/soul-rytmer mens Oddgeir «Odd G» Kristensen, Bård «Skatebård» Aasen Lødemel, Runar «Sjef R» og «Thorstein Hyl III» Gudnason og Knut Petter «Tunk» Sævik ankommer festen. Og med den sexappellen gutta har, kaster kvinnfolka seg raskt om halsen på dem.

Komplett kaos

- Stopp. En gang til. Det ser bra ut, men vi trenger flere opptak å velge mellom. Når vi er ferdig med denne scenen, tar vi en halv times lunsjpause, sier regissør Yngvild Sve Flikke.

Alt er som det skal, det vil si at kaoset er komplett.

En strømkurs har gått og lyden er borte, ei bikkje som er ubrukelig foran kamera gjør og vil ha mer sjokolade, de mange statistene drikker og røyker opp rekvisittene og må stadig ha påfyll av utvannet eplejuice (øl) og Mozel (champagne).

Opptakene startet tidlig torsdag morgen og er planlagt ferdig langt over midnatt. Allerede nå er tidsplanen sprukket.

- Det får ta den tida det tar, bare vi rekker spillejobben i helga, sier Runar «Sjef R», som forteller at Side Brok har trykket inn «pauseknappen». Gutta er veldig opptatt hver for seg framover, men lover å komme sterkere tilbake i sommer med mye festivalspilling.

b> PÅ PARTY: Etter å ha blitt overfalt av en moden kvinne med klare hensikter, gjør Bård «Skatebård» Aasen Lødemel retrett og tar grep. Scenen er hentet fra Side Broks videoinnspilling. Den amorøse kvinnen spilles av Kirsti Lill Kristiansen.