Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Side Brok vil ha rett til å nekte homofobe prester adgang på konsertene

- Nestekjærleik meg i ræva.

REAGERER:  Runar Gudnason og Oddgeir Kristensen i Sidebrok hadde sitt eget motsvar til en prest som i Møre-nytt i dag sa han ikke ville vie homofile. Bildet er tatt under Moldejazz i 2004. Foto: Tor Arne Dalsnes
REAGERER: Runar Gudnason og Oddgeir Kristensen i Sidebrok hadde sitt eget motsvar til en prest som i Møre-nytt i dag sa han ikke ville vie homofile. Bildet er tatt under Moldejazz i 2004. Foto: Tor Arne Dalsnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag gikk et flertall i Kirkerådet inn for likekjønnet ekteskap.

Rappere reagerer I ettertid har en prest meldt seg ut av kirken som følge av avgjørelsen. Torsdag meldte Møre-Nytt at en prest i fylket ikke vil vie homofile.

Det reagerer rapgruppa Side Brok sterkt på. På Facebook-siden sin skriver de:

«Slik står det til der me kjem frå: Ein av prestane seier at han ikkje vil vie homofile, men at dei sjølvsagt er velkomne i kyrkja (ja, han seier 'sjølvsagt'!). Dei to andre prestane sit på gjerdet, og har ikkje bestemt seg enno.

Bare på Spotify Slik fortsetter rapperne fra Sunnmøre sitt ironiske korstog med kirken:

Reservasjonsrett har vorte veldig populært, og no vil me òg ha det: Frå no av er konservative kristne og andre homofobar ikkje velkomne på Side Brok-konsertar. De er sjølvsagt velkomne til å høyre musikken vår på Spotify, men de slepp ikkje inn når me spelar konsert. Det forstår de sikkert.

«Nestekjærleik meg i ræva.»
I skrivende stund, fredag formiddag, er innlegget delt av over 1600, og har fått nærmere 11 000 likerklikk. Det er sokneprest i Hjørundfjord og Bjørke, Espen Aarseth, som har sagt til avisa Møre-Nytt at han ikke ønsker å vie likekjønnede.

- Det er ikke dermed sagt at jeg ikke ønsker homofile velkommen i kirka, sier Aarseth i torsdagens avis.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få tak i Espen Aarseth eller hans overordnede, prost Ingeborg Matre i Volda. Men biskop Ingeborg Midttømme i Molde fikk vi i tale.

Reservasjonsrett - Ironi kan være et godt virkemiddel i en debatt. Man kan få øyene opp og se en sak på en annen måte. Men dette handler ikke om hver enkelt prest, men om et reservasjonsvedtak i Kirkemøtet, sier biskop Midttømme.

Hun sier at nå er alle velkomne til å gifte seg i kirken.

- Dette handler ikke om homofobe kirkeledere eller presters syn på homofile, men om forståelsen av ekteskapet, sier Midttømme.

Kirkerådets vedtak om likekjønnet ekteskap gir homofile rett til å gifte seg i «sin» kirke, og at de prester som måtte ønske det, kan reservere seg.

Hele Norges coronakart