Vidar Magnussen i «Magnus»

«Side om side»-profilen avslører ny og absurd NRK-serie: - Har brukt tre år

Vidar Magnussen spiller politietterforsker i «Magnus».

TV-DRAMA: Vidar Magnussen har skrevet nytt tv-drama for NRK, og skal selv spille hovedrollen som politietterforskeren Magnus Undredal.

Foto: Jørn H Moen
TV-DRAMA: Vidar Magnussen har skrevet nytt tv-drama for NRK, og skal selv spille hovedrollen som politietterforskeren Magnus Undredal. Foto: Jørn H MoenVis mer

(Dagbladet): Skuespiller Vidar Magnussen, også kjent fra NRK-suksessen «Side om side», har skrevet og skal spille hovedrollen i en ny dramaserie på NRK. Den skal spilles både inn på norsk og engelsk.

Serien får navnet «Magnus» og handler om en temmelig outrert og bisarr politietterforsker, Magnus Undredal.

BLODIG: Vidar Magnusen får juling i fantasy/krim-serien. Foto: Viafilm/NRK
BLODIG: Vidar Magnusen får juling i fantasy/krim-serien. Foto: Viafilm/NRK Vis mer

Litt inspektør Clouseau

- Det er en ganske absurd og vill science fiction/komediedrama. Du kan tenke deg inspektør Clouseau fra «Den rosa panteren» møter Netflix-scifi/thriller-serien «Stranger Things», sier Vidar Magnussen til Dagbladet.

Opptakene starter 22. januar i Oslo og Dalen i Telemark med NRK og Viafilm som produsenter.

- «Magnus» blir en blanding av drama, komedie og science fiction med norsk og norrøn forankring. Det dukker både opp troll og gnomer - kriminelle gjenger, politifolk og gangstere, sier Magnussen som lover at det blir action og blod.

- Et veldig snodig konsept

Dette er ikke ment som morsom familieunderholdning, men blir en serie på seks episoder á 30 minutter for et voksent publikum. Serien skal etter planen vises på NRK1 en gang i løpet av høsten 2018. Dramasjef i NRK, Ivar Køhn, opplyser at det ikke er satt noen premieredato.

- Jeg er veldig glad for at NRK har sagt ja til denne serien og gitt meg tillit. Det er et veldig snodig konsept vi har solgt inn, sier Magnussen.

I tillegg til norrøne og mytiske skikkelser, blir det også innslag av utenomjordiske vesener. Handlingen er lagt til dagens samfunn, og vi blir vitne til en merkelig sak som inspektør Undredal blir satt til å løse.

PILOT: - Fra en «pitchpilot» som vi filmet for litt siden. Den er ikke representativ for serien slik den blir i til slutt, sier Vidar Magnussen - her fra en kommode - til høyre pål Rønning. Foto: Viafilm/NRK
PILOT: - Fra en «pitchpilot» som vi filmet for litt siden. Den er ikke representativ for serien slik den blir i til slutt, sier Vidar Magnussen - her fra en kommode - til høyre pål Rønning. Foto: Viafilm/NRK Vis mer

En politi-underdog

- Magnus Undredal er en underdog på politistasjonen. Han er en merkelig skrue, som får en sak som matcher ham, sier Magnussen lett kryptisk.

Han ønsker ikke å røpe for mye, men forteller at han er inspirert av Netflix-animasjonen «Rick and Morty».

- Jeg har holdt på en stund med denne ideen. Det er gått tre når nå, og jeg har skrevet historien sammen med Rolf Magne Andersen. Serien skal regisseres av Geir Henning Hopland («Lilyhammer» og «Frikjent») i samarbeid med meg, sier Magnussen.

«MAGNUS»: Etterforsker Magnus Undredal blir spilt av Vidar Magnussen. Foto: Viafilm/NRK
«MAGNUS»: Etterforsker Magnus Undredal blir spilt av Vidar Magnussen. Foto: Viafilm/NRK Vis mer

Han forteller at det blir mye bruk av effekter i serien, både fysiske og digitale.

- Jeg kommer til å bruke veldig mye tid i sminkestolen. Med hensyn til effekter, så er jeg litt George Lucas-inspirert i bruken av fysiske effekter.

«Book of Mormon»-skuespillere

Vidar Magnussen er en populær underholder i NRK-universet, kjent fra «Side om side». Han har også regien på den hysterisk morsomme musikalen «Book of Mormon» på Det Norske Teatret.

To av de andre hovedrollene i serien skal spilles av Ola G. Furuseth, kjent fra Det Norske Teatret og Pål Rønning, kjent fra Den Nationale Scene i Bergen.

Flere av skuespillerne som er med i «Book of Mormon», blir med i tv-serien - blant andre Kristoffer Olsen, Annette Larsen, Preben Hodneland, sier Magnussen.

Lager egen sjanger

Produsent Anders Tangen i Viafilm forteller at tv-serien er nybrottsarbeid og roser NRK for å tørre å satse på denne helt nye sjangeren.

- Det er aldri tidligere bli lagd og vist noe tilsvarende, sier han.

- Med «Magnus» lager vi vår egen sjanger. Det er en salig blanding av krim, fantasy og komedie. Det blir temmelig hysterisk, eksentrisk og uortodoks. Det er en fryd å jobbe med Vidar Magnussen, som evner å tenke ut noe så vridd og vitalt og annerledes, sier Tangen.

Han forteller at tv-serien, som foreløpig har en prislapp på 25 millioner kroner, skal skytes både på norsk og engelsk.