GRETTEN: Den berømte, mannevonde svanen, «Havnesjefen», fra Os er blitt notorisk for sin aggressive adferd. Foto: Kjetil Vasby Bruarøy / Midtsiden.no
GRETTEN: Den berømte, mannevonde svanen, «Havnesjefen», fra Os er blitt notorisk for sin aggressive adferd. Foto: Kjetil Vasby Bruarøy / Midtsiden.noVis mer

«Havnesjefen»

Siden det er en voldelig diktatorsvane vi snakker om, stopp ham ut

En mannevond diktator fra Os

Meninger

Avisa Midtsiden holder til i Os kommune, sør for Bergen. 30. juni fortalte publikasjonen om den lokale Havnesjefens siste påfunn. En historie så oppsiktsvekkende at også riksmedia plukket den opp og spredde den i alle digitale himmelretninger. Havnesjefen i Os angrep og banket opp ei badende, fire år gammel jente, kakket henne i hodet og dro henne under vann flere ganger.

Mange vil nå ta livet av den iskalde, snøhvite barnehateren. Forståelig nok. Nå skal politikerne i Os gjøre seg fortjent til lønna, for de er pent nødt til å ta den vanskelige avgjørelsen om midlertidig gjeninnføring av dødsstraff i Norge.

Det ser ikke lyst ut for Havnesjefen. Han har en turbulent historie, men det finnes også lysglimt. Han er bestefar og glad i familien sin, men et enkelt googlesøk viser at den nebbete bøllen primært har dyppet sin egen fredshvitfargede symbolikk ned i søla i lang tid.

For eksempel i 2013 da Havnesjefen angrep en ung gutt i en jolle. Pjokken ble så redd at han datt ut av sin egen båt i fart. Havnesjefen i Os er dessverre blitt en havnebassengsnasjonalist, brunskjorta fra elvemunningen, en som viser sin forakt mot alt i umiddelbar maritim nærhet som ikke er som ham selv: Kritthvit og stolt. Ryktene sier at han heller ikke liker synlige fortøyningshjelpemidler, at han er en såkalt fendernazi. De finnes jo i tusentall langs kysten.

Havnesjefen i Os er tydeligvis en bitter gammel gubbe, og det er ikke så rart. Han må ha fryktelig vondt i skrotten etter alt han har vært gjennom. Bare de siste åra har han lidd av blyforgiftning, gumlet på en fiskekrok og fått plattfoten knust av en propell, ifølge Midtsiden.

Så, skulle beslutningstakerne i Os bestemme seg for å kverke Norges sureste havnesjef, er det jo mange muligheter for å gi ham evig liv: De kan la seg inspirere av København, ved å reise en statue av Havnesjefen i vannet, eventuelt en langstrakt byste utenfor rådhuset. Men siden det er en voldelig diktatorsvane vi snakker om, stopp ham ut og plasser ham på en støvete bokhylle et sted, for jeg vet om en liten fireåring som fortjener en ny og fin pinjata.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.