FALSKE ELLER EKTE?: Falske nyheter er det nye, det gjelder å henge med. Foto: Justin Merriman/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
FALSKE ELLER EKTE?: Falske nyheter er det nye, det gjelder å henge med. Foto: Justin Merriman/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Siden jeg jobber som journalist, skal jeg denne arbeidsuka bare skrive falske nyheter

Blåmandag med rødt slips.

Meninger

Jeg liker å tro at jeg klarer å henge med i tida. At jeg er bevisst på strømningene som renner gjennom vårt demokratiske samfunn og kultur. Så, siden jeg jobber som journalist, skal jeg denne arbeidsuka bare skrive falske nyheter. Det ser ut til å være det nye, ifølge harde og kritiske stemmer. Stemmene mener mye rart.

At jeg lyver. At jeg hater en opplyst offentlighet. At mitt personlige engasjement for hva som rører seg der ute bunner i et dypt, bunnløst og frådende hat for retningen høyre. Hva? Jeg hater da ikke høyre. Jeg tar til høyre ved t-bane stoppet på vei til jobb. Jeg snur meg til høyre ved kaffemaskinen, idet koppen er full av brunt, spekulativt innhold. Jeg heiser opp høyre arm på morgenmøtet dersom jeg ønsker ordet. Alternativt (høyre) avbryter jeg journalisten til høyre for meg. Tilbake til ukeplanen.

Venstrevridd mandag: Uka starter rolig med en kort, men hardtslående artikkel om hvordan Oslos nye omdømmeekspert, søppelfirmaet Veireno, har funnet alle nøklene sine. Samtidig erfarer jeg at sjefen må til tannlege Moxnes på Grünerløkka for henvisning. Kjeven har låst seg i et ubehagelig stort gap. Det blir veldig dyrt.

Tullete tirsdag: Tid for humor. Hva med en sak om at Marius Høiby ringer gråtende hjem for å spørre mamma Mette-Marit av Norge om hjelp til å skifte lyspæra i sin nye hybel i USA. Jeg ringer energidepartementet og spør om hvor mange medlemmer av kongefamilien man trenger for å skifte en lyspære. Minutt-for-minuttdekning.

Åndsete onsdag: Donald Trump hermer etter superskurken Bane i sin egen insettelsestale. Svarte, den har jeg allerede skrevet.

Tåpelig torsdag: Dessverre, en sykedag. Jeg ringer til sjefen og forteller en falsk nyhet. Noe om diesel og at astma bør bli forbudt.

Funky fredag: Beina på bordet og en sigarett i munnviken. En journalist på jobb uten noe å gjøre, verdens største, falske nyhet.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.