Sienna-film saksøkt - igjen

Det er ikke lett å lage film om Edie Sedgwick.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere i år forsøkte Bob Dylan å stoppe Sienna Miller-filmen «Factory Girl». Nå krever også filmskaperen Chuck Wein at den blir stanset. Både Dylan og Wein hevder at de har blitt feilportrettert.

- «Factory Girl» er vulgær og fullstendig historisk feilaktig, hevder Wein overfor The New York Post.

«Factory Girl» handler om Edies 15 minutter i rampelyset. I 1965 fikk hun tilnavnet «it-girl» av Vogue-redaktør Diana Vreeland. Hun var Andy Warhols muse, og venninne med Bob Dylan. Men hun hadde også store psykiske problemer og et økende dopforbruk.

I filmen har Sienna Millers Edie et forhold til en Bob Dylan-lignende karakter, spilt av Hayden Christensen. Handlingsforløpet insinuerer at kjærlighetsforholdet er en direkte årsak til Edies økende dopmisbruk og død. Bob Dylan nekter for at han og Edie Sedgwick noen gang hadde et forhold og krever derfor at filmen blir stoppet.

Chuck Wein var Edies bestevenn da hun flyttet til New York i 1964. I «Factory Girl» blir han portettert av Jimmy Fallon.

- Wein er karakterisert som en meget manipulerende person, som kun handlet for egen vinning. Dette har ingen rot i virkeligheten, hevder advokat Chase Mellen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer