Sienna-film saksøkt - igjen

Det er ikke lett å lage film om Edie Sedgwick.

(Dagbladet.no): Tidligere i år forsøkte Bob Dylan å stoppe Sienna Miller-filmen «Factory Girl». Nå krever også filmskaperen Chuck Wein at den blir stanset. Både Dylan og Wein hevder at de har blitt feilportrettert.

- «Factory Girl» er vulgær og fullstendig historisk feilaktig, hevder Wein overfor The New York Post.

«Factory Girl» handler om Edies 15 minutter i rampelyset. I 1965 fikk hun tilnavnet «it-girl» av Vogue-redaktør Diana Vreeland. Hun var Andy Warhols muse, og venninne med Bob Dylan. Men hun hadde også store psykiske problemer og et økende dopforbruk.

I filmen har Sienna Millers Edie et forhold til en Bob Dylan-lignende karakter, spilt av Hayden Christensen. Handlingsforløpet insinuerer at kjærlighetsforholdet er en direkte årsak til Edies økende dopmisbruk og død. Bob Dylan nekter for at han og Edie Sedgwick noen gang hadde et forhold og krever derfor at filmen blir stoppet.

Chuck Wein var Edies bestevenn da hun flyttet til New York i 1964. I «Factory Girl» blir han portettert av Jimmy Fallon.

- Wein er karakterisert som en meget manipulerende person, som kun handlet for egen vinning. Dette har ingen rot i virkeligheten, hevder advokat Chase Mellen.

Han beskriver filmen som ærekrenkende, og sier at Wein ønsker enten økonomisk kompensasjon eller at filmen blir tatt av plakaten. «Factory Girl» har premiere i USA i dag.

Les også: «Femme fatale»

DÅRLIG: Sienna Miller spiller Edie Sedgwick i «Factory Girl», som har fått elendige kritikker i USA.
DÅRLIG: Sienna Miller spiller Edie Sedgwick i «Factory Girl», som har fått elendige kritikker i USA. Vis mer