Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sier hun ble manipulert til å beføle seg selv under audition: - Folk har bedt meg slutte å snakke om overgrepet

«Westworld»-stjerna Thandie Newton mener åpenheten har påvirket karrieren hennes negativt.

ÅPEN: Skuespiller Thandie Newton har fått beskjed om å slutte å prate om overgrepet hun opplevde som ung skuespiller. Foto: NTB Scanpix
ÅPEN: Skuespiller Thandie Newton har fått beskjed om å slutte å prate om overgrepet hun opplevde som ung skuespiller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Folk har bedt meg slutte å prate om det, og jeg føler det har påvirket om jeg har fått jobb eller ikke, men jeg håper også at et eller annet sted er det en mamma som kanskje er litt mer årvåken når hun tar med barnet sitt på et filmsett, sier skuespiller Thandie Newton (44) i et nytt intervju med magasinet Radio Times.

«Westworld»-skuespilleren har tidligere fortalt åpent om hendelsen der hun som ung opplevde å bli manipulert til å beføle puppene sine under en oppfølgende audition, mens regissøren filmet henne.

Under en filmfestival mange år seinere fikk hun vite, gjennom en bekjent, at regissøren viste fram opptaket til venner «under pokerkvelder med kompiser», noe Newton uttalte til W Magazine.

Nå hevder den britiske skuespilleren altså at åpenheten koster henne oppdrag, og at hun har fått beskjed om å slutte å prate om hendelsen.

- Jeg har skjønt i ettertid at folk overhodet ikke liker at jeg forteller om overgrepet jeg opplevde, sier Newton til Radio Times som er aktuell i den britiske politiserien «Line of Duty».

Newton mener også at den britiske film og tv-bransjens store oppheng i historiske dramaer gjør det vanskelig for henne som mørkhudet å få roller, noe som gjør at hun arbeider mindre i hjemlandet enn hun har lyst til.

NORDMANN: Ingrid Bolsø Berdal er med i «Westworld». Video: HBO Vis mer Vis mer

- Jeg kan ikke gjøre «Downtown Abbey», jeg kan ikke gjøre «Victoria», jeg kan ikke gjøre «Call the Midwife». Eller, jeg kan, men jeg har ikke lyst til å spille offer for raseovergrep. Jeg skjønner at den historiske interessen er stor, men det gjør at fargede har mindre å velge i, sier Newton til Radio Times.

Skuespilleren, blant annet kjent fra «Mission Impossible» og «The pursuit of happiness», var høsten 2016 å se i den enorme sci-fi-suksessen «Westworld» på HBO. Rollen som den frihetssultne bordellmammaen Maeve sikret henne både en kritikerpris og en Emmy-nominasjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media