Sier nei til Ari-bok

Mer enn åtte av ti bokklubblesere avbestilte Ari Behns siste bok.

Hele 230 000 av de 270 000 medlemmene i Bokklubben Nye Bøker, altså 85 prosent, valgte å avbestille Behns siste bok «Bakgård», skriver bladet Kapital. Informasjonssjef Terje Kolstad bekrefter at boka ikke har solgt spesielt godt, til hovedbok å være.

- Vi selger normalt fra 10.000 til 70.000 bøker, og opp til 85.000 hvis det går riktig bra, sier Kolstad til Kapital. Og til tross for at boka fikk enorm medieoppmerksomhet da den ble lansert i oktober i år, meldes det også om ganske labert salg av boka i Oslos større bokhandler.

Aris forlegger, Torleiv Grue i Kolon, sier imidlertid at han ikke har hatt størrre forventinger til salget av boka.

- Jeg hadde vært veldig fornøyd med over 7000 solgte, og det har vi passert for lenge siden, sier han til bladet om butikksalget. Grue vil imidlertid ikke ut med noen opplagstall foreløpig.

Kapital anslår at Behn har solgt rundt 50.000 av «Bakgård», inkludert bokklubbsalget, og tjent omlag 1250.000 kroner på salget hittil. Hadde alle bøkene vært solgt gjennom bokhandler ville fortjenesten for Ari imidlertid vært langt høyere, kanskje nesten dobbelt så høy.

<B>FRISTET BARE 3 AV 20:</B> 85 prosent av bokklubbleserne sa nei til Aris siste bok. Det betyr et middelmådig bokklubbsalg.<br>Foto: SCANPIX