Sier nei til det meste

LOS ANGELES (Dagbladet): Skuespilleren Jean Reno takket nei til «Matrix» for barnas skyld. Heretter er det alltid familien som kommer først for 51-åringen som nå vekker oppsikt med det dystre alpedramaet «De røde elvene».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg sier «nei» til det meste, men det er vanskelig. Samtidig har jeg sett nok av folk som gjør en film bare for pengene, og som forsøker å døyve lidelsene etterpå med alkohol eller narkotika.

Det sier Jean Reno, eller Juan Moreno, som hans spanske foreldre døpte ham før han gjorde franskmann av seg og ble en av de mest markante skuespillerne i Frankrike.

Familien foran alt

Han snakker av bitter erfaring. Han har et havarert ekteskap med to barn bak seg, og vil aldri gå på akkord med seg selv og familien igjen.

- Det er ikke verdt å være med på for mye. Du mister fort deg sjøl når du holder på slik, sier Reno til Dagbladet. Han er blant annet kjent fra «Godzilla», «The Big Blue», «Nikita», «Mission: Impossible» og «French Kiss». Nå er han aktuell i «De røde elvene», der selv fransk film har «tatt en Hollywood».

I «De røde elvene», som har fått høyst blandet mottakelse i Norge, spiller Reno den legendariske kriminalteknikeren Pierre Niemans, som etterforsker et rituelt drap i de forblåste Alpene. Det lemlestede liket av en ansatt ved en privat eliteskole er funnet kvalt og hengt - med hendene kuttet av og øynene fjernet. Obduksjonen viser at dette ble gjort mens offeret fremdeles var i live.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer